Košarka

Goričani drugi polufinalisti, Hermes Analitica nije imala šanse

Branimir Korać • srijeda, 12.02.2020.
Goričani drugi polufinalisti, Hermes Analitica nije imala šanse
Foto: Pixsell

Gorica se pridružila Ciboni u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića. Momčad Josipa Sesara svladala je u četvrtfinalu Hermes Analiticu s visokih 101:82...

Gorica je odradila posao protiv Hermes Analitice kako se i očekivalo te je upisala pobjedu i plasirala se u polufinale Kupa Krešimira Ćosića. Razlika u kvaliteti između ovih protivnika je jasna, osjetilo se kako Josip Sesar ima puno širi kadar i zasluženo su Goričani slavili.

Pobjeda Gorice nije dolazila pod znak pitanja iako se Hermes Analitica još solidno držala u prvom dijelu. Kasnije je jednostavno ostala bez goriva, Gorica je podignula ritam i igrači s klupe dali su dodatni impuls što je nedostajalo Analitičarima.

Prvo poluvrijeme nije donijelo odluku o putniku u polufinalu. Gorica je imala vodstvo od osam koševa viška, ali Hermes Analitica je dugo bila blizu. Čak i početkom drugog poluvremena Analitičari su se odbijali predati i bili su za petama Gorici.

Tricom Svobode u trećoj minuti nastavka Hermes Analitica smanjila je na 59:55, ali ubrzo Gorica odlazi na dvoznamenkastu prednost i održava je u nastavku susreta. U zadnjoj dionici Hermes Analitica potpuno je pala, Gorica je došla do plus 20 te je do kraja susreta bilo samo upitno s kolikom će razlikom slaviti. Završilo je 101:82 mirnom pobjedom Gorice.

Po 13 poena kod Gorice postigli su Lovro Mazalin (pet osvojenih lopti) i Ivanm Majcunić (pet asistencija). Kod Hermes Analitice Filip Kordić ubacio je 24 poena (5/9 trica) uz osam skokova, a Franko Kalpić dodao je 16 poena, devet skokova i pet asistencija.

Četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića
Gorica - Hermes Analitica 101:82

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona106:93Šibenka
Gorica101:82Hermes Analitica
Split107:64Pula 1981
Zadar99:73Sonik Puntamika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!