Košarka

Cibona prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića, Šibenčanima niti 93 poena nisu bila dovoljna

Branimir Korać • srijeda, 12.02.2020.
Cibona prvi polufinalist Kupa Krešimira Ćosića, Šibenčanima niti 93 poena nisu bila dovoljna
Foto: Pixsell

Prvi polufinalisti Kupa Krešimira Ćosića su košarkaši Cibone. Oni su u četvrtfinalu svladali Šibenku sa 106:93 u susretu loših obrana u kojem je Šibenka dugo držala priključak...

U košarkaškom centru Krešimir Ćosić ovog tjedna odigravaju se susreti Kupa Krešimira Ćosića. Poznat je prvi polufinalist, a to su košarkaši Cibone koji su u četvrtfinalu svladali Šibenku 106:93.

Cibosi su u ovo četvrtfinale ušli kao favoriti i opravdali su taj status iako igra nije bila na visokoj razini. Ivan Novačić odskakao je pristupom i nastupom, ali bilo je razdoblja koja se nikako neće svidjeti Ivanu Veliću. Cibona je u njima igrala neobavezno, posebno u fazi obrane dok je u napadu dosta toga rješavala na individualnu klasu.

Prvo poluvrijeme donijelo je ozbiljniju igru Cibosa tek u drugoj dionici. Šibenčani su u prvih deset minuta ubacili čak 30 poena što dovoljno govori o obrani Zagrepčana. Ivan Velić bio je ljut te je tražio angažiraniji pristup i dobio ga je u drugoj dionici. Tu su Šibenčani imali više problema, teže su dolazili do koševa i Ciona se uspjela odvojiti.

Ulazak u drugo poluvrijeme ponovno nije bio dobar i Cibona je dopustila Šibenčanima potpuno hvatanje priključka. Četiri minute prije kraja treće dionice tricom Domagoja Šarića Šibenka je smanjila na 66:65.

Šibenka je tu imala napad za preuzimanje vodstva, no Ivan Vraneš griješi te radi prekršaj u napadu i zarađuje tehničku, a Cibona to koristi i odvaja se. U zadnjoj dionici Cibona tricama Bilinovca i Badžima bježi na dvoznamenkastu razliku te zaključuje dvoboj u svoju korist.

Najbolji kod Cibone bili su Ivan Novačić s 31 poenom, Josip Bilinovac s 12 poena. Kod Šibenke Toni Nakić ubacio je 21 poen uz pet asistencija, a 16 poena dodao je Tonko Vuko.

Četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića:
Cibona - Šibenka 106:93

FOTO: Marko Dimić/PIXSELL

Kup Krešimira Ćosića

četvrtfinale

Cibona106:93Šibenka
Gorica101:82Hermes Analitica
Split107:64Pula 1981
Zadar99:73Sonik Puntamika

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!