Tenis

Donna Vekić bez četvrtfinala u St. Peterburgu, domaća igračica slavila u dva seta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.02.2020.
Donna Vekić bez četvrtfinala u St. Peterburgu, domaća igračica slavila u dva seta

Donna Vekić nije izborila prolaz u četvrtfinale WTA turnira u St. Peterburgu. Igrala je protiv Ruskinje Jekaterine Aleksandrove i upisala poraz u dva seta...

Donna Vekić nadala se dobrom rezultatu u St. Peterburgu, ali nije uspjela proći dalje od drugog kola. Ruskinja Jekaterina Aleksandrova, inače 28. igračica svijeta, slavila je u dva seta, čak i lakše nego što se očekivalo da će doći do pobjede.

Vekić nije bila raspoložena, posebno ne u prvom setu koji je izgubila vrlo glatko i bez pravog otpora. Drugi set bio je nešto bolji, u njemu je čak tri puta imala break prednosti, ali svaki put Aleksandrova je odgovorila i vraćala se u set.

Počelo je vrlo loše. Donna se nije niti okrenula, a već je gubila 4:0. Aleksandrova je snažno otvorila meč, stekla visoku prednost i onda još jednom oduzela servis kod 5:1 za potpunu Donninu frustraciju. Do set lopte došla je s 0:40 i Vekić nije imala nikakve šanse za povratak u set.

U drugom setu Vekić je uz break vodila 1:0, 2:1, 5:4, imala je tu servis za set, ali Aleksandrova dolazi do 30:40 i spašava se. U maratonskom 12. gemu Donna je spasila tri meč lopte, ali ne i četvrtu te je upisala poraz.

Aleksandrova je slavila sa 6:1, 7:5 i izborila četvrtfinale. Tamo će imati težak posao, igrat će protiv treće nositeljice Petre Kvitove.

WTA St. Peterburg, osmina finala:
Jekaterina Aleksandrova (Rusija) - Donna Vekić (Hrvatska, 7) 6:1, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!