Nogomet

Tudor: 'Zadavit ću sve koji će staviti svoje interese ispred ekipe i Hajduka'

Petar Jenjić • petak, 14.02.2020.
Tudor: 'Zadavit ću sve koji će staviti svoje interese ispred ekipe i Hajduka'
Foto: Pixsell

Nogometaši Hajduka u subotu gostuju u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Susret je najavio trener Hajduka Igor Tudor kojeg veseli što njegova momčad nije primila nijedan gol u zadnje dvije utakmice...

Igor Tudor najavio je utakmicu protiv Slaven Belupa koja je na rasporedu u subotu od 17:30 sati. Kazao je kako pojedini igrači imaju probleme s virozom i ozljedama, a da je u konačnici bitan napredak ekipe u dužem periodu.

"Atmosfera je odlična što me jako veseli. Onakva je kakva treba biti. Imali smo problema s virozama, Stipe Radić nije tu zbog loma nosa, Mujakića nema zbog crvenog kartona. Stalno imamo probleme u zadnjoj liniji. Prijelazni je rok gotov za tri dana, a trener uvijek voli kada se to završi. U dvije utakmice nismo primili gol, to me veseli. Idemo dalje rasti, nismo ovdje došli zbog jedne, dvije ili tri utakmice. Bitan je rast, da se vidi napredak u dužem periodu, potreban za ostvarivanje rezultata."

Slaven Belupo je odigrao jako dobro protiv Dinama i Rijeke, bez obzira na poraze.

"Slaven Belupo dobro je organizirana momčad, s trenerom koji im je dao ideju, napadaju visoko. Gledao sam ih protiv Dinama i Rijeke, dobro su parirali. Porazi nisu mjerilo njihove kvalitete."

Tudor je dodao kako će biti određenih promjena u momčadi, a s ekipom na put ide i Bugarin Dimitrov. Dodao je kako doktori kontroliraju zdravstveno stanje igrača i vidjet će još kakva će biti situacija.

"Kažu da padnemo u drugom poluvremenu, a ja mogu reći da smo imali u drugom poluvremenu 400 metara više trčanja. Takav je nogomet, postoji psihološki trenutak i kvaliteta protivnika. Mojih sedam utakmica, otkad sam ovdje, primili smo dva gola. To je važno, nije lako mijenjati navike igrača u mjesec dana. To su stvari koje se godinama akumuliraju. Momci su to dobro prihvatili."

Pojavilo se i pitanje odlaska Darka Nejašmića na posudbu. Tudor za to čuje prvi put.

"Sad su me obavijestili da je to dobro popraćeno, baš lijepo. Tako treba biti za svakog igrača. U redu je da tako bude, svi treneri ne vole prijelazni rok jer nemaju mir, rekao sam prošli put za njega. Za mene je najbolji kao i svi ostali igrači."

Trener Hajduka dobio je i pitanje postoje li klanovi u svlačionici. Istaknuo je da se tako nešto neće događati, ali da mu je jasno da svatko brani interese svojih igrača.

"Normalno je da svaki menadžer i menadžerčić, u tom svijetu ima svega. Svatko brani interese svojih igrača. Prvi put kada vidim tako nešto ću zadaviti sve. Zadavit ću sve koji će staviti svoje interese ispred ekipe i Hajduka, jako sam budan. Ne samo ja, nego Mario Stanić i Ivan Kepčija. Možda su se te stvari događale u prošlosti, ali više neće."

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!