Zimski sportovi

Zlato u ženskom sprintu u Norvešku, Hrvatice pri dnu poretka

Branimir Korać • petak, 14.02.2020.
Zlato u ženskom sprintu u Norvešku, Hrvatice pri dnu poretka

Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland svjetska je prvakinja u sprintu. Roeiseland je Antholzu stigla do zlata unatoč jednom promašaju, iza sebe je ostavila Amerikanku Dunlee i Čehinju Charvatovu koje su također uzele odličje...

Na Svjetskom prvenstvu u biatlonu u petak je na rasporedu bio sprint za biatlonke, a najboljom se pokazala Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland. Ovo joj je drugi nastup na ovom Svjetskom prvenstvu i drugo zlato nakon što je s Norveškom već osvojila titulu u mješovitoj štafeti.

Norvežanka je stazu od sedam i pol kilometara odradila uz jedan promašaj za 21 minutu i 13.1 sekundu čime je 6.8 sekundi bila bolja od Amerikanke Susan Dunklee. Ovo joj je prvo pojedinačno zlato, dosad ima pet zlata u ekipnom dijelu, ali u pojedinačnoj utrci najbliže odličju bila je 2019. godine u Östersundu gdje je završila na četvrtom mjestu u dohvatnoj utrci.

Inače i u Svjetskom kupu sprint joj je jaka disciplina i treća je u ukupnom poretku te je od četiri pobjede u Svjetskom kupu, tri ostvarila u sprintu. I neposredno prije Svjetskog prvenstva u Oberhofu odnijela je pobjedu u ovoj disciplini.

Nastupile su i dvije hrvatske biatlonke, Nika Blažević završila je na 94. mjestu, a na pretposljednjoj poziciji završila je Anika Kožica.

Sprint:
1. Marte Olsbu Roeiseland (Norveška) 21:13.1
2. Susan Dunklee (SAD) +6.8
3. Lucie Charvatova (Češka) +21.3
4. Olena Pidrušna (Ukrajina) +25.6
5. Denise Herrmann (Njemačka) +30.5
6. Lisa Vittozzi (Italija) +37.6
7. Dorothea Wierer (Italija) +39.0
8. Franziska Preuss (Njemačka) +40.8
9. Ivona Fialkova (Slovačka) +44.2
10. Aita Gasparin (Švicarska) +44.4
...
94. Nika Blaženić (Hrvatska) +5:16.1
...
100. Anika Kožica (Hrvatska) +6:38.5
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!