Zimski sportovi

Kilde odnio pobjedu u superveleslalomu u Saalbachu

Mihaela Bradovski • petak, 14.02.2020.
Kilde odnio pobjedu u superveleslalomu u Saalbachu

Nakon spusta u četvrtak, u petak je u Saalbachu vožen superveleslalom u kojem je pobjedu odnio Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde. Pobjednik iz spusta od dana ranije, Thomas Dressen, ponovno je bio na postolju...

Aleksander Aamodt Kilde unatoč lošim vremenskim uvjetima i uopće upitnikom nad održavanjem utrke, odnio je pobjedu u superveleslalomu u Saalbachu. Zbog neugodnog vjetra i problema s vidljivosti, start je pomican gotovo dva sata, a na kraju je Kilde ipak najbolje odradio posao.

Kildeu je superveleslalom disciplina broj jedan, 2016. godine bio je i prvi u ukupnom poretku superveleslaloma na kraju sezone. Ovo mu je četvrta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu i druga u superveleslalomu. Zanimljivo, jedinu je imao još 2016. godine u Hinterstoderu, ali zato je imao još četiri druga i četiri treća mjesta.

Ovdje je iza sebe ostavio Švicarca Maura Caviezela i Nijemca Thomasa Dressena koji su bili na postolju i dan ranije u spustu. Dressen je tamo slavio i definitivno može biti zadovoljan kako je odradio ove utrku u austrijskom skijalištu.

Utrku je završilo 38 skijaša, a čak 15 od njih 53 koji su krenuli sa starta nije došlo do cilja. Među njima su bili i Beat Feuz i Matthias Mayer koji su imali velika očekivanja od ove utrke.

Superveleslalom, Saalbach:
1. Aleksander Aamodt Kilde (Norveška) 58.30
2. Mauro Caviezel (Švicarska) +0.15
3. Thomas Dressen (Njemačka) +0.31
4. Christian Walder (Austrija) +0.52
5. Mattia Casse (Italija) +0.61
6. Alexis Pinturault (Francuska) +0.63
7. Travis Ganong (SAD) +0.64
7. Andreas Sander (Njemačka) +0.64
9. Kjetil Jansrud (Norveška) +0.65
10. Vincent Kriechmayr (Austrija) +0.96
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!