Zimski sportovi

Na današnji dan: Janica Kostelić pomela konkurenciju u kombinaciji i osvojila prvo hrvatsko zlato na ZOI

Petar Jenjić • petak, 14.02.2020.
Na današnji dan: Janica Kostelić pomela konkurenciju u kombinaciji i osvojila prvo hrvatsko zlato na ZOI
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Janica Kostelić pobijedila je na današnji dan u Salt Lake Cityju i tako donijela Hrvatskoj prvu medalju sa Zimskim olimpijskih igara. Do pobjede je stigla u kombinaciji...

Na današnji dan 2002. godine Janica Kostelić osvojila je prvu, povijesnu, medalju za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama. Salt Lake City tada je svirao hrvatsku himnu jer je 20-godišnjakinja osvojila zlatnu medalju u kombinaciji.

Kostelić je imala sjajne nastupe, u slalomu i spust te potpuno pomela svoju konkurencije za osvajanje prvog mjesta. Bilo je to jedno u nizu, kako se na kraju pokazalo, jer je na istim Igrama osvojila još tri zlata i jedno srebro.

"Ne mogu vjerovati, sve mi je nekako nejasno, to je nemoguće. Samo sam išla dolje, glavom bez obzira. Na startu slaloma druge vožnje malo sam se počela tresti, što mi se nikad ne događa. Krenula sam brzo zakopčavati pancerice da ne mislim na to", rekla je tada Janica.

Hrvatska skijašica tog je dana pobijedila s ukupnim vremenom 2:43.28, a iza sebe je ostavila Renate Götschl koja je zaostala sekundu i 49 stotinki. Treće mjesto osvojila je Martina Ertl.

Nakon toga uslijedile su zlatne medalje u veleslalomu i slalomu, kao i srebro u superveleslalomu. Daniela Ceccarelli pobijedila ju je u toj disciplini sa samo pet stotinki prednosti.

Janica Kostelić osvojila je olimpijsko zlato!

Na današnji dan 2002. godine Janica Kostelić osvojila je povijesnu medalju za Hrvatsku na Zimskim olimpijskim igrama. I to ne bilo kakvu! S dva fantastična nastupa u kombinacijskom slalomu i spustu, pomela je konkurenciju i osvojila zlato! Pokazat će se tek jedno u nizu jer je u Salt Lake Cityju osvojila ukupno četiri medalje, od čega tri zlata i jedno srebro. Podsjećamo kako je Janica doživjela osvajanje svoje prve olimpijske medalje. ???????????????? >>> http://bit.ly/2SoBdrUObjavljuje HRT Sport u Srijeda, 12. veljače 2020.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!