Zimski sportovi

Vlhova vodeća nakon prve vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori, Leona Popović odustala

Matej Kačan • subota, 15.02.2020.
Vlhova vodeća nakon prve vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori, Leona Popović odustala

U slovenskom skijalištu Kranjskoj Gori u subotu je na rasporedu veleslalom za žene. nakon prve vožnje na vrhu poretka je Slovakinja Petra Vlhova, dok su iza nje Alice Robinson i domaća predstavnica Meta Hrovat. Hrvatica Leona Popović nije završila prvu vožnju...

Nova stanica u Svjetskom skijaškom kupu za žene je Hrvatskoj susjedna Slovenija i Kranjska Gora u kojoj je u subotu na rasporedu utrka u veleslalomu. Nakon završene prve vožnje vodeća je Slovakinja Petra Vlhova koja je u cilj doskijala za 57 sekundi i 46 stotinki.

Iza nje se smjestila Novozelanđanka Alice Robinson s 24 stotinke zaostatka, a s nešto osjetnijim zaostatkom je treća domaća skijašica Meta Hrovat koja je s 58.23 najbolje plasirana s vremenom preko 58 sekundi.

Iza vodeće tri su redom u cilj stigle Wendy Holdener te Talijanke Marta Bassino i Federica Brignone, dok je sedma još jedna Slovenka Tina Robnik. Društvo skijašica sa zaostatkom manjim od jedne sekunde za vodećom zatvara Švicarka Michelle Gisin koju u prvih 10 slijede Norvežanke Kristin Lysdahl i Nina Haver-Loeseth.

Hrvatska skijašica Leona Popović je sa starta krenula s brojem 36, ali nije završila prvu vožnju. Druga vožnja u Kranjskoj Gori je na rasporedu u 13 sati.

Svjetski skijaški kup, Kranjska Gora, veleslalom (Ž):
1. Petra Vlhova (SVK) 57.46
2. Alice Robinson (NZL) +0.24
3. Meta Hrovat (SLO) +0.77
4. Wendy Holdener (SUI) +0.86
5. Marta Bassino (ITA) +0.89
6. Federica Brignone (ITA) +0.94
7. Tina Robnik (SLO) +0.95
8. Michelle Gisin (SUI) +0.96
9. Kristin Lysdahl (NOR) +1.23
10. Nina Haver-Loeseth (NOR) +1.29
...
Leona Popović (HRV) DNF

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!