Tenis

Prvi nositelj predao polufinalni meč, Casper Ruud preskočio oca

Jan Šneler • subota, 15.02.2020.
Prvi nositelj predao polufinalni meč, Casper Ruud preskočio oca
Foto: Pixsell

U finalu ATP turnira u Buenos Airesu igrat će osmi nositelj Casper Ruud i Pedro Sousa koji nije odigrao polufinalni meč jer ga je predao Diego Schwartzmann...

Kompletirani su polufinalni mečevi ATP turnira u Buenos Airesu. Za naslov će se boriti Casper Ruud koji je svladao Juana Londera i Pedro Sousa koji zbog predaje Diega Schwartzmanna nije odigrao svoj meč.

Meč Ruuda i Londera trajao je malo više od dva sata, a osmi nositelj došao je do slavlja nakon tri seta. U prvoj dionici meča Londero je dobro stajao. Nakon trećeg gema došao je do breaka kojeg je uspio sačuvati do samoga kraja. Sa 6:4 osvojio je prvi set i prilično dobro krenuo u drugi.

U petom gemu dolazi do breaka i s vodstvom od 5:4 ima servis za pobjedu. Ipak, Norvežanin mu uspijeva dva puta oduzeti servis te izjednačiti sa 7:5.Već u drugom gemu trećeg seta Ruud radi break, a isto potvrđuje u šestom te na kraju dolazi do slavlja od 6:1.

Ovom pobjedom Ruud će od sljedećeg tjedna biti 38. tenisač svijeta što će mu ujedno biti renking karijere te će postati najbolje rangirani norveški tenisač u povijesti. Zanimljivo, taj rekord je do sada držao njegov otac Christian Ruud. On je bio 39. tenisač svijeta 1995. godine.

Za finale kao što smo naglasili igrat će protiv Pedra Souse koji je bez borbe pobijedio prvog nositelja Schwartzmanna. U slučaju da u finalu pobijedi, Ruud će dodatno popraviti trenutni osigurani plasman za četiri mjesta.

ATP Buenos Aires, polufinale:
Casper Ruud (NOR, 8) - Juan Londero (ARG) 4:6 7:5 6:1
Diego Schwartzamnn (ARG, 1) - Pedro Sousa (POR)*

*Schwartzamnn predao

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!