Košarka

Šakić i Žuža bez finala Kupa, Žalgiris i Rytas jednostavno prejaki

Branimir Korać • nedjelja, 16.02.2020.
Šakić i Žuža bez finala Kupa, Žalgiris i Rytas jednostavno prejaki
Foto: Pixsell

Hrvati u Litvi neće igrati u finalu Kupa. Željko Šakić s Lietkabelisom je poražen od Žalgirisa, a Jurica Žuža s Neptunasom je poražen od Rytasa...

Šakićev Lietkabelis nije uspio napraviti iznenađenje u polufinalu Kupa te je upisao poraz od Žalgiris. Žalgiris je dominantna momčad u Litvi već godinama, ima momčad koja je nekoliko klasa iznad ostalih te je prošao u finale.

Žalgiris je na kraju slavio 82:72, u drugom poluvremenu osjetila se kvaliteta kadra, nakon izjednačenih prvih 20 minuta, Žalgiris se u nastavku odvojio i glatko slavio. Lietkabelis je puno griješio, imao je čak 21 izgubljenu loptu i to je skupo platio.

U pobjedničkom sastavu istaknuli su se Edgaras Ulanovas sa 17 poena te KC Rivers sa 16. Kod Lietkabelisa Paulius Valinskas ubacio je 14 poena, a po 11 su dodali Željko Šakić (32 minute, 2/3 za dva, 1/5 za tri, 4/4 slobodna, šest skokova), Gabrielius Maldunas (devet skokova) i Tomas Dimša.

Jurica Žuža odnedavno je trener Neptunasa, međutim nije ga uspio odvesti u finale. Rytas je bio prejak što pokazuje i konačnih 96:71, Neptunas je jako loše otvorio utakmicu i našao se brzo u dvoznamenkastom zaostatku te je u drugom poluvremenu samo potpuno potonuo.

Terrell Holloway s 19 poena predvodio je Rytas, Deividas Sirvydis dodao je 13, a po deset poena i deset skokova upisao je Marek Blaževič. Kod Neptunasa Deividas Gailius završio je s 13 poena, a Osvaldas Olisevičius dodao je 12.

Polufinale Kupa:
Žalgiris - Lietkabelis 82:72
Rytas - Neptunas 96:71

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!