Košarka

Alba svladala Oldenburg i osvojila Kup Njemačke

Jan Šneler • nedjelja, 16.02.2020.
Alba svladala Oldenburg i osvojila Kup Njemačke

U finalnom susretu Kupa Njemačke, Alba Berlin sjajno odrađenom trećom četvrtinom došla je do pobjede protiv Oldenburga i osvojila jubilarni deseti trofej pobjednika Kupa u svojoj povijesti...

Nakon četiri godine, Alba Berlin ponovno je pobjednik Kupa Njemačke. U finalnom susretu Alba je svladala Oldenburg s 89:67, ali najveći dio posla odradili su Berlinčani u trećoj četvrtini koju su dobili sa 17 razlike.

Oldenburg je ušao u susret kao autsajder, ali je jako dobro otvorio susret. Nakon prvih 10 minuta imao je minimalno vodstvo, a i na odmor je otišao s prednošću 43:40. Djelovalo je kao da ćemo svjedočiti velikom iznenađenju, no Alba se probudila u nastavku susreta.

Posebno kvalitetno Alba je odigrala u trećoj četvrtini koju je dobila s 25:8. Tu se zapravo utakmica u potpunosti prelomila. Oldenburg je potonuo i više povratka nije bilo. Na kraju, Alba je s velikih 89:67 došla do pobjede i trofeja Kupa Njemačke.

Najbolji je kod pobjedničkog sastava bio Martin Hermannsson s 20 poena, dok je za Oldenburg Braydon Hobbs postigao 17 koševa uz šest skokova. Ovo je za Albu deseti trofej Kupa Njemačke u njenoj povijesti, dok je Oldenburgu prvi poraz u finalu. Još jednom su nastupili u samoj završnici, no 2015. godine su došli do naslova.

Kup Njemačke, finale:
Alba Berlin - Oldenburg 89:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!