Nogomet

Portov napadač Marega napustio teren zbog rasističkih dobacivanja s tribina

Marjan Kreševac • ponedjeljak, 17.02.2020.
Portov napadač Marega napustio teren zbog rasističkih dobacivanja s tribina

Problem rasizma sve je više prisutan u posljednje vrijeme na nogometnim terenima. Najnoviji primjer nemilih scena viđen je u susretu portugalskog prvenstva između Porta i Vitorije de Guimaraes...

Od samog početka susreta napadač Porta Moussa Marega bio je izložen rasističkim dobacivanjima od strane Vitorijinih navijača. Situacija je eskalirala prilikom proslave drugog pogotka za Porto kada se Marega okrenuo prema publici i pokazao im palčeve dolje.

Takva njegova reakcija izazvala je još žešća dobacivanja s tribina i ubrzo je Marega odlučio to prekinuti pokušavajući samoinicijativno izaći s terena. U tome ga je spriječila zajednička reakcija suigrača, a i stručnog stožera i momčadi Vitorije koji su svi zdušno stali na njegovu stranu.

Incident se odigravao više od tri minute prije nego što ga je trener Porta odlučio zamijeniti. Prilikom izlaska s terena napadač je bijesno gestikulirao prema navijačima Vitorije.

U osvrtu na svom Instagram profilu Marega se zahvalio glavnom sucu za kojeg smatra da se ponio sramotno u cijeloj situaciji: "Zahvaljujem se sucu što me nije zaštitio već je meni dodijelio žuti karton samo zato što sam branio svoju boju kože. Nadam se da te nikada više neću vidjeti na terenu, ti si sramota."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!