Rukomet

Utakmica za povijest poljskog reprezentativca, zabio više od kompletne protivničke momčadi!

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.02.2020.
Utakmica za povijest poljskog reprezentativca, zabio više od kompletne protivničke momčadi!
Foto: Pixsell

Poljaci odrađuju susrete 22. kola tamošnjeg rukometnog prvenstva, a Orlen Wisla Plock gostovala je kod Azoty Tarnowa. Susret je okončan pobjedom gostiju, a dvoboj će ostati u sjećanju zbog nevjerojatnog nastupa poljskog reprezentativca Michala Daszeka...

Hrvatska kolonija u Wisli sudjelovala je u utakmici koja će ostati u sjećanju po savršenom nastupu poljskog reprezentativca Michala Daszeka. Wisla je gostovala kod Azoty Tarnowa i upisala pobjedu 33:16 s dvostruko više postignutih pogodaka što i nije neko čudo s obzirom da su domaćini uistinu skromni.

Daszek je postavio novi rekord poljskog prvenstva po broju postignutih golova, zabio ih je čak 18 što je više od kompletne domaće momčadi i od svih njegovih suigrača zajedno. To nije sve, Daszek je to ostvario uz šut 18/18 od čega 14/14 iz igre!

Poljski reprezentativac tako je srušio rekord suigrača iz reprezentacije Arkadiusza Moryta koji je dosad bio na vrhu sa 17 postignutih golova. Inače Daszek se tek vraća na parket nakon što je ljetos obavio operaciju ramena te je bio prisiljen propustiti i Europsko prvenstvo.

U pobjedi Wisle Leon Šušnja postigao je tri gola, po dva su dodali Jerko Matulić i Lovro Mihić, a Nikola Kedžo na drugoj strani zabio je jedan gol.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!