Nogomet

Favre uoči PSG-a: 'Obožavam prekrasnu igru, ali ponekad dajem sve za 1:0 pobjedu'

Marjan Kreševac • utorak, 18.02.2020.
Favre uoči PSG-a: 'Obožavam prekrasnu igru, ali ponekad dajem sve za 1:0 pobjedu'

Osmina finala Lige prvaka je ispred nas, a u Dortmundu sastaju se dvije najefikasnije momčadi gledajući nacionalna prvenstva Borussia Dortmund i PSG. Sve upućuje na vatromet golova i odličnu nogometnu predstavu...

Borussia Dortmund i PSG pokazali su impresivne napadačke sposobnosti u dosadašnjem dijelu natjecanja u nacionalnim prvenstvima. Njemačka momčad postigla je 63 pogotka u 22 utakmice, a PSG s druge strane 67 pogodaka u 25 susreta. S obzirom na ovakvu raspoloženost napadača za očekivati je odličnu nogometnu predstavu s dosta golova ili ipak možda ne jer ovo je osmina Lige prvaka i tu vrijede neka druga pravila.

"Obožavam gledati prekrasnu nogometnu igru, ali unatoč tome, ponekad dajem sve za pobjedu od 1:0. Utakmice s velikim brojem pogodaka ostavljaju navijače sretnima, ali ne nužno i trenere", rekao je trener Borussije Lucien Favre. Favre se osvrnuo na činjenicu da je PSG osvojio 16 bodova u grupnoj fazi natjecanja: "Oni predstavljaju ogromnu prijetnju prema naprijed. Apsolutni su majstori određenih elemenata igre. Čim izgubite loptu, udarit će vas brzinom munje."

Svjestan je Favre da će veliku ulogu u pozitivnom rezultatu imati činjenica kako će odigrati njegova obrana, smatra da dobrom igrom u tom dijelu može doći do pozitivnog rezultata posebno u fazi ponovnog osvajanja izgubljene lopte: "Moramo nastupiti izuzetno dobro. Ključ uspjeha je često u tome koliko se dobro branimo. Ako uspijemo vratiti loptu, to će nam pružiti posjed i veći osjećaj smirenosti."

Da je upravo obrana ključ ovog susreta slaže se i veznjak Borussije Axel Witsel: "Bili smo mnogo agresivniji protiv Frankfurta u Bundesligi. Kad smo izgubili loptu, učinili smo sve što smo mogli kako bismo je brzo vratili. Taj će intenzitet biti vrlo važan i protiv PSG-a." Postoje najave da bi Neymar mogao zaigrati, ali bez obzira na to Witsel misli da on ne smije biti jedini fokus: "Siguran sam da će Neymar igrati. Vrlo je opasan, ali Mbappé i Di María su također snažni, tako da ćemo morati biti oprezni sa svima."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!