Nogomet

Tuchel: 'Očekuje nas susret na visokom nivou protiv izrazito teškog protivnika'

Marjan Kreševac • utorak, 18.02.2020.
Tuchel: 'Očekuje nas susret na visokom nivou protiv izrazito teškog protivnika'

Pred nama su nova uzbuđenja u Ligi prvaka, kreće osmina finala u kojoj nas očekuje dvoboj između Borussije Dortmund i PSG-a. Iz tabora francuskog prvaka navode kako je ispred njih težak zadatak, ali vjeruju u svoje sposobnosti i pozitivan rezultat...

Trener PSG-a Thomas Tuchel vraća se po prvi put u Dortmund na "mjesto zločina" na stadion gdje je proveo dvije sezone prije preseljenja u Pariz: "Vraćam se prvi put otkad sam otišao. Vidio sam puno lica koja znam, ljude koji su sretni što me opet vide i obratno. Lijep je osjećaj. Sretan sam što sam ovdje bio trener i sretan sam što sada treniram stranu koja će se suočiti s Dortmundom."

Kao osnovnu stvar u ogledu s Borussijom Tuchel je naglasio samopouzdanje svoje momčadi, vjeru u vlastite sposobnosti: "Moramo biti samopouzdani, ako to ne uspijemo nećemo preživjeti na ovom stadionu, pred ovom publikom. Možemo biti samopouzdani jer u svim natjecanjima ostvarujemo dobre rezultate. Napadamo i zajedno se branimo, a to je zalog za optimizam."

"Timski duh bit će važan. Trebat ćemo se moći prilagoditi različitim situacijama. Za mene je to ključ. Dortmund ima kvalitetu, vrlo je dobar sa svojim pritiskom preko kontranapada i ima impresivne statistike. Trebat ćemo biti inteligentni. To će biti naš izazov."

Branič PSG-a Presnel Kimpembe slaže se sa svojim trenerom da je pred njima težak susret protiv momčadi koja prijeti sa svih strana: "Borussia ima sjajnu momčad, moramo biti maksimalno koncentrirani, biti potpuno unutra. Veliki fokus je na sjajnom Erlingu Brautu Haalandu, ali on nije jedini. Opasnost za nas prijeti sa svih strana."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!