Tenis

Petra Martić u dva seta svladala lucky losericu i prošla u osminu finala u Dubaiju

Branimir Korać • utorak, 18.02.2020.
Petra Martić u dva seta svladala lucky losericu i prošla u osminu finala u Dubaiju

Petra Martić dobro je krenula na WTA turniru u Dubaiju. Prva protivnica bila joj je Su-Wei Hsieh iz Tajvana, a Martić ju je svladala u dva seta...

Nakon vrlo lošeg otvaranja nastupa na turniru u Hua Hinu gdje je izgubila od Kineskinje Xiyu Wang, Petra Martić u prvom kolu turnira u Dubaiju bila je uspješnija. Za protivnicu je imala Su-Wei Hsieh iz Tajvana i svladala ju je sa 6:4, 6:3.

Hsieh je Do Dubaija bila bez pobjede još od rujna prošle godine da bi ovdje upisala dvije pobjede u kvalifikacijama. Svladala je Paquet i Samsonovu, u zadnjem kolu kvalifikacija poražena je od Brady, ali ušla je u glavni ždrijeb kao lucky loser.

Martić je u ovom meču ipak bila bolja. Vrlo rano stigla je do breaka i povela s 3:1 da bi se Hsieh uspjela vratiti u šestom gemu. Završnica seta ipak je pripala Petri koja je došla do breaka kod 4:4, a na servisu za set u maratonskom gemu spasila je četiri break lopte i realizirala petu set loptu.

U drugi set Hsieh je ušla s breakom i povela s 2:0, ali nakon toga gubi pet gemova u nizu i Martić privodi meč kraju. Slavila je sa 6:4, 6:3 i izborila nastup u drugom kolu.

Protivnica u drugom kolu bit će joj Čehinja Barbora Strycova. Čehinja je bila bolja od Amande Anisimove, a protiv Martić je izgubila zadnja tri meča.

WTA Dubai, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 8) - Su-Wei Hsieh (Tajvan, LL) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!