Nogomet

Borussia aktivirala opciju otkupa ugovora i zadržala Emrea Cana

Branimir Korać • utorak, 18.02.2020.
Borussia aktivirala opciju otkupa ugovora i zadržala Emrea Cana
Foto: Pixsell

Emre Can posuđen je dortmundskoj Borussiji ove zime, a Borussia je vrlo brzo iskoristila opciju u ugovoru i osigurala Canov ostanak i nakon isteka posudbe. Ugovor s Canom potpisan je do ljeta 2024. godine...

Borussia Dortmund potpisala je četverogodišnji ugovor s <>Emreom Canom nakon što je aktivirala opciju prema kojoj posudbu može pretvoriti u trajni dolazak. Can je u Borussiju dopao 31. siječnja na posudbu, odigrao svega tri utakmice, ali je impresionirao i Nijemci su platili 21 milijun funti odštete.

26-godišnji veznjak u lipnju 2018. godine preselio je iz Liverpoola u Juventus, ali dolaskom Maurizija Sarrija pao je u drugi plan. Tijekom siječnja dosta se spominjao mogući povratak u Englesku, zainteresiran je bio Manchester United, ali na kraju do dogovora nije došli i Can se odlučio za Njemačku gdje je i započeo seniorsku karijeru kroz minhenski Bayern otkud je otišao u Bayer Leverkusen.

Can papirnato ostaje na posudbi do 1. srpnja ove godine, a tog datuma završava mu posudba i počinje trajni ugovor do ljeta 2024. godine. Kroz Borussiju ujedno će se vratiti u Ligu prvaka nakon što je poput Mandžukića u Juventusu izostavljen s popisa.

Can se ujedno nada kako će u Borussiji dostići pravu formu i tako natjerati Joachima Löwa da ga vodi na Europsko prvenstvo koje je na rasporedu ovog ljeta.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!