Tenis

Petra Martić u dva seta do pobjede protiv Barbore Strycove za plasman u četvrtfinale Dubaija

Branimir Korać • srijeda, 19.02.2020.
Petra Martić u dva seta do pobjede protiv Barbore Strycove za plasman u četvrtfinale Dubaija

Petra Martić prošla je u četvrtfinale turnira u Dubaiju. Martić je u osmini finala s dva puta po 6:3 bila bolja od Barbore Strycove...

Dobar posao odrađuje Petra Martić u Dubaiju. Upisala je i drugu pobjedu, nakon što je svladala u dva seta Su-Wei Hsieh, sada je bila bolja i od Barbore Strycove koju je svladala s dva puta po 6:3.

Martić je imala određenih problema početkom sezone i nije igrala kako je očekivala, ali forma polako raste što se vidjelo i u ovom susretu. Strycova može biti vrlo neugodna protivnica, pokazala je to i protiv Amande Anisimove. ali Martić je odradila jako dobar posao.

Petra je odlično otvorila meč i odmah pritisnula servis Strycove, a do breaka je stigla u trećem gemu kada je povela s 2:1. Odmah nakon toga spasila je četiri break lopte i u nastavku seta nije imala problema u zadržavanju prednosti.

Nakon što je dobila prvi set sa 6:3, odmah je izgubila servis u drugom, ali nakon što je povela s 2:0, Strycova je stala. Martić je dobila šest od narednih sedam gemova i izborila je prolaz u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će za protivnicu imati bolju iz meča između Anet Kontaveit i Anastasije Pavljučenkove, protivnica s kojima Martić definitivno može igrati.

WTA Dubai, osminu finala:
Petra Martić (Hrvatska, 8) - Barbora Strycova (Češka) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!