Nogomet

Gasperini kritičan unatoč pobjedi: 'Ne smijemo činiti takve greške kao kod gola, moramo dokazati da pripadamo tu'

Matej Kačan • četvrtak, 20.02.2020.
Gasperini kritičan unatoč pobjedi: 'Ne smijemo činiti takve greške kao kod gola, moramo dokazati da pripadamo tu'

Atalanta je u osmini finala na San Siru uvjerljivo slavila protiv Valencije s 4:1. Nakon susreta je svoj sud dao strateg pobjednika Gian Paolo Gasperini koji je unatoč pobjedi imao i zamjerki...

Iako je Atalanta u rapsodiji potpuno nadigrala Valenciju i slavila s 4:1, trener pobjednika Gian Paolo Gasperini je imao i zamjerki na igru svoje ekipe. Ponajprije se to odnosi na primljen pogodak pri 4:0 i pad koncentracije obrane talijanske ekipe.

"Moramo u uzvratu dokazati kako pripadamo u četvrtinu finala. U jednu ruku smo jako zadovoljni, prije susreta bi rado prihvatili 4:1. Ipak, određeni žal za tim golom u gostima ostaje jer nikako nismo smjeli počiniti takvu pogrešku pri 4:0 u takvoj situaciji. Moramo biti precizniji i bolji na Mestalli. Moramo igrati kao i večeras i dokazati kako pripadamo među najboljih osam momčadi Europe, kako smo dovoljno jaki da pobijedimo i u uzvratu", blago je kritičan unatoč uvjerljivoj pobjedi bio talijanski strateg.

Atalanta nikad ne odustaje od svog identiteta koji traži pogodak više, ali to ne znači da se uvijek mora primiti i gol, pogotovo ne u sustavu koji često i posebno kažnjava primljene pogotke kod kuće.

"Mi smo ekipa koja inače stvara dosta šansi pa je večeras možda moglo biti i više pogodaka na obje strane. Mi smo svoje pogotke izgradili, oni su svoj dobili na poklon od nas. Uhvatila nas je mala euforija te smo na trenutke gubili koncentraciju. Moramo analizirati i vidjeti gdje smo griješili, ali moramo zabiti i tamo. Branit ćemo se, ali ne želim da odemo u Španjolsku s tri gola prednosti pa da samo čekamo."

Obje su momčadi muku mučile s ozljedama prije ovog susreta. Valencijine muke i prošaranost sastava s ozljedama su poznate, ali je i Gasperini morao raditi promjene u posljednji trenutak.

"Njima je nedostajao napadač Rodri kao i prva dva stopera. Mi smo na zagrijavanju ostali bez Djimsitija, a Caldara se tek vratio od duge pauze. Malo smo bili nesigurni u distribuciji iz zadnje linije što nam je inače jedna od najvećih naga, pogotovo zato što Valencia ostavlja velike prostore za kontru ako se probije prva linija presinga."

Prednost je velika, ali je Španjolska temperamentna zemlja u kojoj su atmosfere na stadionima sjajne i specifično je igrati u takvim uvjetima. Zato je Gasperini svjestan težine susreta koji njegovu ekipu čeka u uzvratu.

"Na Mestalli je uvijek strastvena atmosfera i njih bi jedan pogodak mogao zapaliti. Moramo biti precizni u dodavanjima i ne dopustiti im da se zahuktaju. Naravno da želim slaviti večeras, ali iznad svega želim slaviti za 15 dana", zaključio je Gasperini najavljujući uzvrat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!