Nogomet

Mourinho: 'Išli smo u borbu s pištoljem, ali bez metaka'

Marjan Kreševac • četvrtak, 20.02.2020.
Mourinho: 'Išli smo u borbu s pištoljem, ali bez metaka'

Tottenham je poražen 1:0 u utakmici osmine finala Lige prvaka protiv RB Leipziga. Trener Spursa Jose Mourinho s obzirom na ozljede koje su masakrirale njegov napad usporedio je utakmicu s odlaskom u borbu s pištoljem, ali bez metaka...

Spursi su odigrali prvi susret osmine finala Lige prvaka protiv RB Leipziga oslabljeni za dvije udarne vedete iz vrha napada, Sona Heung-mina i Harryja Kanea. Koliko god se igrači trudili na terenu, a za što su dobili priznanje svog trenera Josea Mourinha takav nedostatak nisu uspjeli nadoknaditi. Konačan epilog je domaći poraz 1:0 i težak zadatak da izbore prolaz u uzvratu u Njemačkoj.

Iako se njegova momčad tražila, mučila i u većini susreta to nije izgledalo nimalo dobro, Mourinho je pohvalio svoje igrače za trud i zalaganje na terenu: "Igrači su napravili sve što su mogli. Oni su nevjerojatna skupina koja će u svakom trenutku dati najviše što može. Želio bih se zahvaliti i navijačima koji su im pružili nevjerojatnu podršku."

Iako su poraženi, Mourinho smatra da još uvijek nije ništa gotovo: "Rezultat je otvoren, ne bi bili prva momčad u povijesti koja je izgubila kod kuće 1:0 i u uzvratu uspjela izboriti ukupni prolaz. Ne vidim razlog zašto nama to ne bi uspjelo." Možda zato što će i u uzvratu Spursi biti bez ozlijeđenog dvojca.

Ipak Mourinho s malo većom dozom realnosti priznaje da situacija i nije toliko idealna: "Nalazimo se u vrlo teškoj situaciji. Tako sam ponosan na igrače i što me brine to je situacija za ostatak sezone. Govoreći o sljedećoj utakmici protiv Leipziga, mogu vam garantirati da ćemo se tamo boriti do naših granica."

Svoje viđenje susreta dao je i igrač utakmice Hugo Lloris: "Bili smo malo proaktivniji s loptom. Uspjeli smo imati posjed u posljednjih 20 minuta, što je aspekt gdje nismo uspjeli u prvom poluvremenu. Leipzig je vrlo, vrlo dobra momčad s puno energije. Imali smo neke situacije u kojima smo mogli i bolje. Nije vrijeme za izgovore. Moramo nastaviti borbu do kraja. Nemamo vremena previše razmišljati. Nismo zadovoljni rezultatom, ali ne možemo mnogo učiniti oko toga. Stvorimo još jednu priču, kao što smo to napravili prošle sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!