Nogomet

Nagelsmann: 'Uspjeli smo implementirati sve naše zamisli prije susreta, zaslužili smo pobjedu'

Marjan Kreševac • četvrtak, 20.02.2020.
Nagelsmann: 'Uspjeli smo implementirati sve naše zamisli prije susreta, zaslužili smo pobjedu'

RB Leipzig uspio je u svom osnovnom naumu, pobijedio je Tottenham u gostima u sklopu osmine finala Lige prvaka. Dobra predstava posebno u prvom dijelu susreta daje im nadu da kod kuće za tri tjedna mogu izboriti prolazak u sljedeću fazu natjecanja...

RB Leipzig odigrao je odličnu utakmicu protiv Tottenhama, ruku na srce domaći nogometaši su bili poprilično oslabljeni, ali to ne umanjuje zasluge igrača Juliana Nagelsmanna koji su posebno u prvom poluvremenu bili dominantni. Imali su 65 posto vremena loptu u svojim nogama. U drugom dijelu Spursi su malo živnuli i zaposlili Pétera Gulácsija na vratima gostujuće momčadi, ali Nijemci su ponijeli odličan rezultat pred uzvrat.

U skladu s prikazanom partijom nije nedostajalo oduševljenja među trenerom i igračima pobjedničke momčadi: "Zaslužili smo pobjedu. Čak smo imali šanse za pobjedu s više golova razlike, što bi bilo sjajno, ali ako se uzme u obzir sve stvari - posebno što to je prva dosadašnja knockout utakmica Lige prvaka za većinu ovih igrača - možemo biti zadovoljni predstavom", započeo je svoju analizu Nagelsmann.

"Naš plan igre dobro je funkcionirao i uspjeli smo provesti naše ideje. Nadamo se da ćemo moći igrati jednako dobro tijekom tri tjedna s malo hrabrijim, napadačkim i samouvjerenijim nogometom."

"Igrali smo jako dobro, posebno u prvom poluvremenu. Nismo očekivali da će se Tottenham postaviti tako defenzivno. Imali smo ih pod kontrolom i nedostajao nam je još koji pogodak za bolji dojam. Igra je uvelike išla po planu za nas. Nismo im dozvolili previše šansi i igrali smo dobar napadački nogomet", naglasio je jedan od ključnih igrača ove sezone u redovima Leipziga i strijelac iz jedanaesterca Timo Werner.

Werner je svjestan da u posljednje vrijeme on osobno ne igra na visokoj razini, ali nije dvojio treba li upravo on biti taj koji će izvesti kazneni udarac: "Prošao sam nekoliko utakmica bez postizanja pogotka i propustio sam neke šanse već u ovoj, tako da mi to nije točno olakšao penal, ali svejedno sam ga htio izvesti. Dobro sam se držao i uspio ga zabiti. Sretan sam što sam uspio."

"Kao nogometaši, svaki dan treniramo za utakmice poput ovih. Tijekom vikenda smo gledali Tottenham i vidjeli koje su im dobre strane i kakvu kvalitetu imaju u svom sastavu. Znali smo da će to biti prava bitka i posljednjih 20 minuta zaista je bilo jako teško. Nismo imali toliko loptu, ali dobro smo se branili. Bili smo odlučni i uspjeli smo, tako da smo očito oduševljeni", nadovezao se Ethan Ampadu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!