Tenis

Federer zbog operacije propušta Roland Garros: 'Desno koljeno dugo me mučilo'

Petar Jenjić • četvrtak, 20.02.2020.
Federer zbog operacije propušta Roland Garros: 'Desno koljeno dugo me mučilo'

Roger Federer objavio je kako je morao na operaciju koljena. Zbog toga će biti van terena tijekom cijele zemljane sezone, a trebao bi se vratiti na Wimbledonu...

Već neko vrijeme Rogera Federera muči desno koljeno. Švicarac je u srijedu napravio artroskopiju te će sigurno propustiti cijelu zemljanu sezonu, uključujuči i Roland Garros.

"Desno koljeno me dugo mučilo. Nadao sam se da će bol nestati i u dogovoru s ekipom napravio sam artroskopiju. Nakon zahvata doktori su rekli da je bilo pravo vrijeme da to napravimo i vjeruju u potpuni oporavak. Hvala na podršci, ne mogu dočekati ponovno zaigrati", kazao je Federer.

Švicarac je trenutno treći na svijetu, a nakon što propusti sve naredne turnire, mogao bi ispasti van kruga deset najboljih. Sve skupa izgubit će preko 3000 bodova. Lani je osvojio naslov u Dubaiju i Miamiju, igrao u finalu Indian Wellsa te polufinalu Roland Garrosa.

Poručio je i kako će se vidjeti na travi. Godinu je otvorio nastupom na Australian Openu gdje je u polufinalu izgubio od kasnijeg pobjednika Novaka Đokovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!