Tenis

Hurkacz i Paire ispali kao nositelji, Tsitsipas uvjerljiv u osmini finala Marseillea

Matej Kačan • srijeda, 19.02.2020.
Hurkacz i Paire ispali kao nositelji, Tsitsipas uvjerljiv u osmini finala Marseillea
Foto: Pixsell

U isti dan kad su se završavali mečevi prvog kola ATP turnira u Marseilleu su odigrani i prvi susreti osmine finala. Stefanos Tsitsipas je kao nositelj bio uvjerljiv, a svog je potencijalnog protivnika u četvrtfinalu saznao i Marin Čilić...

Iznenađenje smo u Marseilleu vidjeli već u prvom meču osmine finala, a priredio ga je Kanađanin Vasek Pospisil koji je dobro znano tenisko ime, ali ipak nije bio favorit protiv 29. igrača svijeta i osmog nositelja turnira, Poljaka Huberta Hurkacza. No Pospisil je u svakom setu uzeo po break, a posebno je zanimljiv bio drugi set u kojem je bilo nekoliko sjajnih i dugih gemova te spašenih break lopti.

Ipak je u devetoj igri Kanađanin došao do oduzimanja servisa protivniku, a tu je prednost i obranio za 6:4 u drugom setu nakon 6:3 u prvom. Tako je prošao u četvrtfinale gdje će se susresti sa Stefanosom Tsitsipasom.

Grk je kao drugi nositelj svladao Šveđanina Mikaela Ymera s laganih 2-0 u setovima za sat i 12 minuta igre. Ymer nije u prvom setu pružio nikakav otpor šestom igraču svijeta pa je Grk dva puta osvajao po tri gema u nizu uz po break u svakoj seriji, a do jedinog je gema Ymer došao na svom servisu za 3:1.

Nešto veći otpor je pružio Šveđanin u početku drugog seta kad je držao svoj servis do 2:2, ali onda Tsitsipas pokazuje da je trenutno razina više te odlazi do 15:40 i breaka za 3:2, a onda ima priliku za učiniti isto i pri 4:2. Ymer je tu situaciju spasio, ali u devetoj igri nije bilo pomoći i Grk ostavlja Ymera bez poena na svom servisu za novi break i 6:3 za pobjedu.

U posljednjem meču dana je neugodno iznenađenje doživio domaći predstavnik i šesti nositelj Benoit Paire. On je nakon 1-0 u setovima prosuo takvu prednost te je za sat i 40 minuta izgubio od Kazahstanca Aleksandera Bublika. Dobro je Paire odigrao prvi set u kojem je dvaput oduzeo servis protivniku te je slavio sa 6:3.

No već u drugom setu kreću problemi. Dva puta je Paire morao spašavati živu glavu na svojim servis gemovima pa je vadio 15:40 pri 1:1 i 3:3. No pri 4:4 nije više imao snage i uspjeha te Bublik lako radi break te drugi set osvaja sa 6:4.

Nastavili su se Paireovi problemi na servisu i na startu trećeg seta kad opet Bublik radi 15:40 te oduzima servis za 1:0, a to je bila prednost koju je zadržao do kraja i 6:4 za pobjedu. Bublik će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Marina Čilića i Denisa Šapovalova.

ATP Marseille, osmina finala:
Hubert Hurkacz (Poljska, 8) - Vasek Pospisil (Kanada) 3:6, 4:6
Mikael Ymer (Švedska) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) 1:6, 3:6
Benoit Paire (Francuska, 6) - Aleksander Bublik (Kazahstan) 6:3, 4:6, 4:6

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!