Nogomet

Kutak za kladioničare: Vraća se Europska liga, počinju i košarkaške kvalifikacije

Matej Kačan • četvrtak, 20.02.2020.
Kutak za kladioničare: Vraća se Europska liga, počinju i košarkaške kvalifikacije

Sportski četvrtak je nešto bogatiji nego inače, a za kladioničare smo spremili tri para. Europski velikani igraju šesnaestinu finala Europske lige, a prvi prozor kvalifikacija za Eurobasket donosi teškaški dvoboj...

Ludogorec - Inter

Dan nakon Lige prvaka već poslovično obilježava povratak Europske lige, a jedan od velikana koji će u četvrtak na travnjake je Inter. Igrači Antonia Contea se bore za vrh Serie A te im svakako Europska liga nije na vrhu liste prioriteta.

Ipak, protivnik poput Ludogoreca ne bi smio predstavljati problem te bi se šesnaestinu finala trebalo proći. Inter sa siječanjskim pojačanjima ima dovoljno širok kadar da i one prve vedete uspješno preskoče prepreku već u prvom susretu.

Prognoza: Pobjeda Intera

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Ludogoreca 5.10, remi 3.80, pobjeda Intera 1.85

Club Brugge - Manchester United

U ovom susretu će sreću dva najveća imena u jednom dvomeču te vjerojatno i najpoznatiji klub koji igra ovo natjecanje, Manchester United koji igra protiv Club Bruggea. United nikako da zareda s boljom formom te se u Premier ligi muči, a europska natjecanja su već zloglasno nebitna Englezima.

No, United je ne tako davno i osvojio ovo natjecanje, a Europska liga može biti i prečac prema Ligi prvaka ako propadne plan ući među četiri najbolje ekipe u Premier ligi. United nije veliki favorit u ovom susretu, ali bi pobjeda lijepo potvrdila trijumf protiv Chelseaja.

Prognoza: Pobjeda Uniteda

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Bruggea 3.30, remi 3.40, pobjeda Uniteda 2.50

Italija - Rusija

Otvaraju se kvalifikacije za Eurobasket 2021., a odmah prvi prozor i prva utakmica donosi dvoboj dva europska teškaša. Italija i Rusija su prominentne košarkaške nacije, ali čudan sustav kvalifikacija s tim prozorima je opet donio problem da na dispoziciji nisu NBA ni euroligaški igrači.

Bez obzira na to radi se o dvije ekipe sa širokim bazenima koje su skupile vrlo respektabilne rostere, a po svemu sudeći upravo će Rusija i Italija biti te koje će iz svoje grupe proći dalje. Italiji ždrijeb paše, igra se s Rusijom u Napulju, a onda se leti u Estoniju te bi se vrlo lako moglo krenuti s 2-0. Domaća utakmica s Rusijom sjajna je prilika za break u utrci za prvim mjestom u grupi.

Prognoza: Pobjeda Italije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Italije 1.90, produžetak 13.0, pobjeda Rusije 2.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!