Košarka

Igokea uništila tuzlansku Slobodu, Mustapić prvo ime kod pobjednika

Matej Kačan • četvrtak, 20.02.2020.
Igokea uništila tuzlansku Slobodu, Mustapić prvo ime kod pobjednika
Foto: Pixsell

U utakmici 18. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine momčad Igokee je s uvjerljivih 78:49 svladala Slobodu iz Tuzle. Najbolji igrač pobjednika bio je Jakov Mustapić...

Brzo se Jakov Mustapić naviknuo na okruženje u svojoj novoj sredini. U sklopu 18. kola prvenstva BiH je Igokea uvjerljivo svladala Slobodu iz Tuzle koju inače vodi hrvatski trener i član stožera hrvatske reprezentacije Damir Mulaomerović.

Brzo se ispostavilo kako Sloboda nije dorasla abaligašu i drugoj momčadi na ljestvici BiH. Već nakon prve dionice je bilo 24:15, a posebno je uvjerljiva bila druga dionica u kojoj su Tuzlanci ubacili tek šest poena pa na poluvremenu Igokea vodi 46:21.

Ništa bolja nije Sloboda bila ni u drugom dijelu, ali je barem Igokea napadački posustala pa prednost nije pretjerano rasla te se semafor zaustavio na 78:49 za abaligaša koji je tako stigao do 15. pobjede u ligi.

Najbolji igrač Igokee bio je Mustapić s 20 poena (9/11 iz igre, 2/3 za tricu) uz pet asistencija, dok je Marko Tomas za 20 minuta ubacio tek dva poena (1/3 iz igre). Kod Slobode je u mizernoj napadačkoj partiji gotovo pola poena postigao Walther Gregg s 22, a hrvatski centar Robert Rikić je za 30 minuta ubacio sedam poena (3/9 iz igre, 1/1 bacanja) uz 10 skokova.

Prvenstvo BiH, 18. kolo:
Igokea - Sloboda Tuzla 78:49

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!