Nogomet

Brekalo zabio za vodstvo Wolfsburga, Rangers preokrenuo protiv Brage

Jan Šneler • četvrtak, 20.02.2020.
Brekalo zabio za vodstvo Wolfsburga, Rangers preokrenuo protiv Brage

Kompletirane su prve utakmice šesnaestine finala Europske lige, a u večernjem terminu bilo je podosta uzbuđenja. Među strijelce upisao se i hrvatski reprezentativac Josip Brekalo...

Bogati nogometni tjedan nastavljen je susretima šesnaestine finala Europske lige. U šesnaestini finala momčadi su odigrale prve susrete, a uzbuđenja nije nedostajalo, naročito u Glasgowu gdje je Rangers uspio napraviti fenomenalan preokret protiv Brage.

Wolfsburg je na svom terenu stigao do pobjede protiv Malmöa. Njemački sastav bio je bolji tijekom cijelog susreta, ali gosti su prvi došli do vodstva. Bilo je to u 47. minuti kada je Isaac Kiese Thelin pogodio s bijele točke. Srećom po domaće, samo dvije minute kasnije Josip Brekalo donio je Wolfsburgu izjednačenje.

Hrvatski reprezentativac iz vrlo teške pozicije, prilično iskosa je punom snagom potegnuo i pogodio same rašlje gostujućeg gola. Prekrasni pogodak za 1:1, ali potvrda odlične igre mladog igrača koji je u prvom dijelu imao sjajan udarac koji je nažalost zaustavila prečka. Wolfsburg je do pobjede došao u 62. minuti pogotkom Admira Mehmedija. Dodajmo kako je Brekalo odigrao svih 90 minuta.

Uzbudljivo je bilo u Glasgowu gdje je domaći Rangers uspio izvući pobjedu protiv Brage. Portugalci su imali sve u svojim rukama, praktički osminu finala na dlanu, ali Škoti su se izvukli. Vodstvo je Bragi donio Fransergio već u 11. minuti susreta nakon silovitog udarca s tridesetak metara. Domaći vratar ništa nije mogao učiniti, a Braga je nastavila s dobrom igrom i došla do novog gola u 59. minuti.

Ovoga puta strijelac je bio Abel Ruiz. Inače par minuta ranije Fransergio je ponovno sjajno pucao, ali prečka je spasila domaće. Činilo se da sve ide po planu za goste, ali onda kreće Rangers. Započeo je Ianis Hagi u 67. minuti, a nastavio Joe Aribo osam minuta kasnije. Dva brza gola donijela su domaćem sastavu potpuni povratak u utakmicu.

Potpuna je pak ludnica zavladala u 82. minuti kada je Hagi izveo slobodni udarac, a lopta nakon promjene smjera otišla u mrežu za 3:2. Sjajan rezultat za sastav Stevena Gerrarda u kojem je Borna Barišić bio u igri do 73. minute, dok je Nikola Katić dobio svih 90 minuta.

Mnogi su susret Bayer Leverkusena i Porta okarakterizirali kao jedan od najboljih u ovoj fazi Europske lige, a u prvoj utakmici do pobjede je došao njemački sastav. Dobro su krenuli domaći i u 29. minuti poveli preko Kerema Demirbayja. Već početkom nastavka, u 57. minuti iz kaznenog udarca Kai Havertz pogađa za 2:0.

Činilo se kako će Bayer uspjeti potpuno dotući goste koji su bili prilično uzdrmani, ali Porto se uspio vratiti i u 73. minuti Fernando Luis Diaz pogađa za smanjenje zaostatka i donosi svojoj momčadi dobre izglede u uzvratu u Portugalu.

Susret Rome i Genta bio je prilično razočaravajuć, jednako kao i onaj Olympiakosa i Arsenala. Od Genta se očekivalo puno više jer se ipak radi o napadačkoj i kvalitetnoj momčadi, ali Roma je uspjela doći do pobjede s minimalnih 1:0. Pogodak je postigao Carles Perez u 13. minuti. Nikola Kalinić proveo je svih 90 minuta na klupi za pričuvne igrače.

Arsenal je uspio doći do slavlja u Pireju, ali utakmica nije bila puna prilika. Jedini gol postigao je Alexandre Lacazette u 81. minuti. Mogli su Topnici otići s većom razlikom u London, ali je Sokratis u 86. minuti pogodio okvir gola.

Protiv davljenika La Lige Espanyola, Wolvesi nisu imali puno problema i praktički su sve riješili u prvom susretu. Engleski sastav s 4:0 svladao je Španjolce uz još jednom fenomenalnog Dioga Jotu koji je postigao hattrick. U strijelce se upisao i Ruben Neves.

Jednako tako previše se nije mučio niti Basel na gostovanju kod APOEL-a. Ovdje je također situacija prilično jasna. S 3:0 Švicarci napuštaju Cipar i mirno čekaju uzvrat. Pogotke su postigli Raoul Petretta, Valentin Stocker i Arthur. Za domaće je u igru u 71. minuti ušao Antonio Jakoliš.

Za kraj dodajmo kako su AZ Alkmaar i LASK iz Linza odigrali miroljubivih 1:1. Gosti su došli do vodstva u 26. minuti preko Marka Raguža, ali malo prije kraja, u 86. minuti Teun Koopmeiners postavlja konačnih 1:1 iz kaznenog udarca. Petar Filipović odigrao je cijelu utakmicu za austrijski sastav.

Europska liga, šesnaestina finala, 1. utakmica:
AZ Alkmaar - LASK 0:1
APOEL - Basel 0:3
Roma - Gent 1:0
Bayer Leverkusen - Porto 2:1
Olympiakos - Arsenal 0:0
Rangers - Braga 1:2
Wolfsburg - Malmö 2:1
Wolves - Espanyol 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!