Nogomet

United i Sevilla do gostujućih remija, Getafe iznenadio Ajax

Matej Kačan • četvrtak, 20.02.2020.
United i Sevilla do gostujućih remija, Getafe iznenadio Ajax

Odigrano je prvih osam susreta šesnaestine finala Europske lige, a uspješniji su bili domaćini. Jedinu gostujuću pobjedu je kod Ludogoreca ostvario milanski Inter...

Nogometaši Manchester Uniteda su nastavili s toplo-hladnom formom pa je nakon pobjede protiv Chelseaja stigao europski remi kod Club Bruggea. United je dominirao i napadao, pogotovo u drugom poluvremenu, ali je stigao do tek jednog pogotka.

Poprilično iznenađujuće je Brugge poveo u 15. minuti kad je Sergio Romero počinio veliku grešku izlaskom sa svojih vrata, a to je nakon duge lopte Simona Mignoleta iskoristio Emmanuel Denis za dovođenje domaćina u vodstvo.

Uspio je izjednačiti United do poluvremena, a junak je ponajbolji igrač Uniteda od ozljede Marcusa Rashforda, Anthony Martial. On je u 36. minuti nakon lijepog solo driblinga i prodora poslao loptu po sredini Mignoletovih vrata za 1:1. Pogodio je Martial i stativu u 43. minuti, ali nakon toga United nije došao do izrazitih šansi te se na Old Trafford ide s 1:1.

Istim rezultatom je bez pobjede ostala Sevilla koja je u gostima u rumunjskoj remizirala s Clujom. I u ovoj utakmici je domaćin poveo i to preko Cipriana Deaca iz jedanaesterca u 59. minuti, a izjednačio je Luuk de Jong u 82. Bivši igrač rijeke Damjan Đoković je odigrao 90 minuta u dresu Cluja.

1:1 je u gostima odigrao i Celtic koji je gostovao u Kopenhagenu kod kojeg Hrvati nisu nastupili. Odsonne Edouard je doveo Škote u vodstvo, a izjednačio je Dame N'Doye u 52. minuti. Imali su Danci penal za pobjedu u 79. minuti, ali Jens Stage nije bio dovoljno precizan.

Jedinu gostujuću pobjedu je ostvario Inter koji je bez Marcela Brozovića u drugom poluvremenu slomio Ludogorec te je slavio s 0:2. Junak je bio Romelu Lukaku koji je asistirao Christianu Eriksenu za prvi pogodak u 71. minuti, a onda je i sam realizirao jedanaesterac za konačan rezultat u petoj minuti sudačke nadoknade.

Igrači Salzburga nisu uspjeli replicirati uspjeh svojih Red Bull kolega iz Leipziga. Salzburg je teško nastradao na gostovanju u Frankfurtu jer je Eintracht slavio s 4:1 u najefikasnijoj utakmici prvog termina.

Junak Eintrachta je bio Daichi Kamada koji je između 12. i 53. minute već postigao hat-trick. Velikih 4:0 je u 56. postavio Filip Kostić te se nije nazirao kraj katastrofi za Salzburg. No do kraja je domaćin pustio nogu s gasa, a počasni pogodak je iz penala u 85. postigao Hee-Chan Hwang.

Teško je zamisliti da je prije manje od godinu dana Ajax oduševljavao nogometnu Europu, a da sad gubi od Getafea. No tržište radi svoje te je očerupalo tu potentnu ekipu, a ovo što je ostalo nije na toj razini. Tako su Nizozemci kod Getafea u 90 minuta uputili tek dva udarca, a primili su isto toliko pogodaka.

Getafe je u vodstvo doveo Deyverson u kasnoj fazi prvog poluvremena, a nakon 50 minuta mirovanja mreža je duboko u sudačkoj nadoknadi konačan rezultat postavio Kenedy. Dominik Kotarski je ostao na klupi Ajaxa kao rezervni golman.

U druga dva susreta su stopostotni učinak ostvarili domaćini, a polovičan Portugalci. Benfica je u gostima s 2:1 izgubila od Šahtara za koji su zabijali Alan Patrick i Viktor Kovalenko, dok je Benfica do pogotka za 1:1 došla preko Pizzija iz penala koji je dosuđen nakon što je u bizarnoj situaciji već zabio Tomas Tavares, ali mu je pogodak poništen te je dosuđen jedanaesterac.

Vrlo je uvjerljiv nakon velike dominacije kod kuće bio i Sporting koji je s 3:1 svladao Bašakšehir, a već u trećoj minuti je Sporting u vodstvo doveo Sebastian Coates. Rezultat je udvostručio Andraz Sporar na asistenciju bivšeg igrača Rijeke Stefana Ristovskog, dok je 3:0 postavio Luciano Vietto. Počasni pogodak je djelo Edina Visce iz penala u 77. minuti.

Europska liga, 1/16 finala:
Club Brugge - Manchester United 1:1
Cluj - Sevilla 1:1
Kopenhagen - Celtic 1:1
Ludogorec - Inter 0:2
Eintracht - Salzburg 4:1
Getafe - Ajax 2:0
Šahtar - Benfica 2:1
Sporting - Bašakšehir 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!