Košarka

Lakersi otpuštaju DeMarcusa Cousinsa, meta je Markieff Morris

Matej Kačan • subota, 22.02.2020.
Lakersi otpuštaju DeMarcusa Cousinsa, meta je Markieff Morris

Kako javlja najpoznatiji NBA insajder Adrian Wojnarowski, LA Lakersi su odlučili otpustiti DeMarcusa Cousinsa te na njegovo mjesto potpisati Markieffa Morrisa...

Iako je rok za razmjenu igrača prošao, najjače NBA ekipe ne prestaju s potragom za pojačanjima na alternativne načine. Najlakši i najpopularniji način je buy out tržište u kojem dobri igrači dogovaraju otkupljenje svojih ugovora u slabijim NBA ekipama i traže jaču sredinu.

Istu je stvar s Detroit Pistonsima dogovorio i Markieff Morris te su on i LA Lakersi izrazili obostranu želju za potpisivanjem ugovora. 30-godišnji Morris se tako odrekao oko 4.3 milijuna dolara svoje plaće za ostatak ove i sljedeću sezonu, a s Lakersima bi trebao potpisati za minimalac.

No za to Lakersi moraju osloboditi mjesto na rosteru i u plaćama, a zato je otkaz dobio DeMarcus Cousins koji je ovo ljeto potpisao ugovor kao veliko pojačanje na centru, no nastavili su se njegovi veliki problemi s ozljedama.

Nakon što je u Pelicansima zadobio puknuće Ahilove tetive Cousins je odlučio rehabilitaciju odraditi u "atomskim" Warriorsima, no i tamo su ga pokosile ozljede. Potpisao je za Lakerse kao treći dio zvjezdanog trojca uz LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, ali mu je na ljeto puknuo i ligament (ACL) u koljenu te je od tada van stroja.

Pojavile su se neke naznake kako bi Cousins mogao na terene prije doigravanja, ali Lakersi koji su na vrhu Zapadne konferencije i pucaju na najviše ciljeve očito nemaju vremena čekati i uigravati zvijezdu nakon tako duge pauze.

Na njegovo mjesto zato dolazi Morris koji je na glasu kao dobar šuter te čvrst obrambeni igrač, a ove je sezone u Pistonsima bilježio 11.6 poena za 22.5 minute u prosjeku, dok tricu zabija s dobrih 39.7% na 4.3 pokušaja po utakmici. Morris bi Lakersima trebao donijeti čvrstinu na krilnim pozicijama, dok bi tako Davis više vremena mogao provoditi na centru.

Zanimljivo, nedavno je u gradske rivale Clipperse pristigao i Markieffov brat blizanac Marcus Morris pa bi u eventualnom i očekivanom finalu Zapada mogli gledati i dvoboj blizanaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!