Nogomet

Veliki dvoboj u Mariboru bez pobjednika, Vukušić zabio za bod Olimpije

Branimir Korać • subota, 22.02.2020.
Veliki dvoboj u Mariboru bez pobjednika, Vukušić zabio za bod Olimpije
Foto: Bruno Karadža

Ante Vukušić nastavio je zabijati u slovenskom prvenstvu, a njegov pogodak donio je Olimpiji bod u velikom dvoboju protiv Maribora u Ljudskom vrtu. Susret je okončan 1:1 čime su Ljubljančani i zadržali vrh ljestvice...

Dvoboj 21. kola u Ljudskom vrtu neki su vidjeli kao priliku za Olimpiju da se dodatno odvoji na vrhu ljestvice i napravi veliki korak prema naslovu prvaka. Ovako ostaje na četiri boda prednosti nad drugoplasiranim Mariborom, još uvijek kontrolira situaciju, ali razlika nije nedostižna.

U Mariboru je Olimpija dobro krenula, imala vodstvo, ali nije ga zadržala, primila je pogodak početkom drugog dijela i ostala bez pobjede.

Ljubljančani su došli u vodstvo u 33. minuti kada je obrana domaćina loše očistila ubačaj s desne strane, točnije nije uspjela izbiti loptu, ona je došla do Ante Vukušića koji efektno iz voleja iz blizine zabija.

Tu prednost Olimpija je držala sve do 52. minute kada je Rok Kronaveter lijepo glavom zabio za 1:1.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i ostalo je tih četiri boda razlike između prvog i drugog na ljestvici.

Što se tiče Hrvata, Vukušić je kod gostiju odradio svih 90 minuta, a Bojan Knežević ušao je s klupe u 90. minuti umjesto Endrija Cekicija. Vukušiću je ovo 17. gol i prvi je strijelac lige.

Slovensko prvenstvo, 21. kolo:
Maribor - Olimpija 1:1

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!