Ostali sportovi

Sjajni Fury tri puta rušio Wildera pa ga nokautirao u sedmoj rundi

Petar Jenjić • nedjelja, 23.02.2020.
Sjajni Fury tri puta rušio Wildera pa ga nokautirao u sedmoj rundi

Tyson Fury stigao je do svjetske boksačke titule po WBC-u nakon što je prekidom u sedmoj rundi svladao Deontaya Wildera. Iz kuta američkog boksača stigao je zahtjev za prekidom...

Odličan meč gledali smo noćas u Las Vegasu gdje je Tyson Fury nanio prvi poraz karijere Deontayu Wilderu. "Kralj cigana" tako je postao svjetski prvak po WBC kategoriji.

Britanski boksač dominirao je kroz cijelu borbu, a svog je protivnika tri puta tjerao do nokdauna. Tako je i u sedmoj rundi započeo seriju udaraca, Wilder se sve teže branio, a onda je iz njegova kuta doletio ručnik.

31-godišnji Fury tako je stigao do svoje 31. pobjede, a ukupno 21. nokautom. Uz to nema nijedan poraz, uz jedan remi, upravo protiv Wildera prije godinu i tri mjeseca.

Nakon što je pobijedio Vladimira Klička 2015. godine i uzeo pojaseve po WBA, IBF, WBO i IBO kategoriji pa se tri godine zbog raznih problema nije borio, krenuo je ispočetka. Prvi napad na titulu nije uspio, ali sada jest.

Wilder nije htio predati meč, ali istaknuo je da nije bio na razini. Vratit će se još jači za revanš.

"Danas je suparnik bio bolji, nisam potpuno spreman ušao u borbu, no htio sam izaći na štitu, da me kut pustio. Ratnik sam, ali tako je kako je, i najveći padnu pa se vrate. Vratit ću se još jači."

"Čestitke Wilderu, pokazao je da ima srce prvaka. Ustao je i nakon što sam ga srušio. Vratit će se on i opet biti prvak jer je ratnik, a kralj se sada vratio na prijestolje", rekao je nakon meča Fury.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!