Tenis

Poljska tinejdžerica zaustavila Vekić već u prvom kolu

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.02.2020.
Poljska tinejdžerica zaustavila Vekić već u prvom kolu

Donna Vekić nije uspjela izboriti drugo kolo turnira u Dohi. U prvom kolu igrala je protiv mlade Poljakinje Ige Swiatek koja ju je svladala u dva seta...

Donna Vekič otišla je stopama Petre Martić i već u prvom kolu napustila je turnir u Dohi. Vekić je pporažena od 18-godišnje Poljakinje Ige Swiatek sa 6:4, 7:5.

Ovo je bio njihov drugi međusobni dvoboj i drugi put slavila je Poljakinja. Na početku godine na Australian Openu, turniru na koji je Vekić došla s velikim nadanjima, Swiatek ju je šokirala sa 7:5, 6:3. Ovdje je pokazala kako to nije bilo slučajno i svladala ju je još jednom.

U prvom setu Vekić je tri puta dolazila do breaka, ali na svom servisu nije bila dobra i Swiatek je ipak bila uspješnija i uzela je set sa 6:4.

U drugom setu Donna je imala break prednosti i kod 5:4 servirala je za set, ali nije izdržala, čak štovše, izgubila je četiri gema u nizu u završnici seta i Swiatek je upisala pobjedu.

Vekić je imala dosta problema sa servisom, pogodila je samo 44 posto prvog servisa, imala osam dvostrukih servis pogrešaka i sve to kumovalo je porazu.

Swiatek tako prolazi u drugo kolo gdje će igrati protiv iskusne Ruskinje Svetlane Kuznjecove.

Doha, prvo kolo:
Iga Swiatek (Poljska) - Donna Vekić (Hrvatska, 17) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!