Košarka

Mršić: 'Posljednjih pet minuta Nizozemci gotovo da nisu vidjeli koš'

Sportnet, Petar Jenjić • utorak, 25.02.2020.
Mršić: 'Posljednjih pet minuta Nizozemci gotovo da nisu vidjeli koš'
Foto: Pixsell

Izbornik Hrvatske Veljko Mršić izrazio je zadovoljstvo pobjedom protiv Nizozemske te kazao da je bila jako teška utakmica. Željko Šakić dodao je da je ovo pravi put za hrvatsku košarku...

Hrvatska košarkaška reprezentacija uspješno je odradila gostovanje kod Nizozemske u kvalifikacijama za Eurobasket. Željko Šakić bio je presretan jer je ovo pravi put i pozitivna stvar za hrvatsku košarku.

"Ovo je fenomenalno. Čestitke momcima, mučili smo se kao i prije dvije i pol godine cijelu utakmicu, ali Nizozemska nam je dala samo 59 poena. Svaka čast dečkima, imamo 2:0 i ovo je pozitivan put i pozitivna stvar za hrvatsku košarku i za nas."

Izbornik Veljko Mršić kazao je da je bilo dosta grešaka na početku utakmice, da nisu ušli onako kako su priželjkivali, ali da je na kraju sve sjelo na svoje mjesto. Posebno se ističe obrana u samoj završnici susreta.

"Teška i zahtjevna utakmica protiv dobrog protivnika. Nismo ušli onako kako smo očekivali, bilo je tu dosta taktičkih grešaka, prvenstveno obrambenih. Međutim, dizali smo se kako je išla utakmica, i kada je bilo najteže odigrali smo još bolju obranu, nego protiv Švedske. Posljednjih pet minuta Nizozemci gotovo da nisu vidjeli koš i zasluženo smo pobijedili. Sada se vidi i da je Švedska u drugoj utakmici dobila Tursku, a ja sam odmah nakon naše utakmice sa Švedskom govorio kako će se pokazati snaga Šveđana i da će dobiti Tursku."

Izbornik je bio jako sretan kako su igrači reagirali tijekom cijelog ciklusa: "Vrlo sam ponosan na naše dečke, čestitam im i bilo mi je zadovoljstvo i užitak s njima provesti posljednjih osam dana."

HKS

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!