Košarka

Bradley Beal postavio je noćas rekord franšize, ali i ponovio učinak Kobeja Bryanta

Petar Jenjić • utorak, 25.02.2020.
Bradley Beal postavio je noćas rekord franšize, ali i ponovio učinak Kobeja Bryanta

Igrač Washington Wizardsa Bradley Beal noćas je ubacio 55 poena, a večer prije 53 poena. Tako je postavio rekord franšize, ali i postao prvi igrač od Kobeja Bryanta koji je dvije utakmice zaredom ubacivao 50 ili više poena...

Već smo u izvještaju objavili sjajnu utakmicu Bradleyja Beala koji je prvi igrač od Kobeja Bryanta dvije večeri zaredom ubacio 50 ili više poena, ali sada ćemo nešto više i o tome.

Beal je noćas šutirao 58 posto iz igre, a večer prije ta je brojka za nijansu bila lošija, ukupno 56 posto: "Bio sam potpuno unutra i zabavljao se. Vjerojatno najzabavnija utkamica koju sam igrao", rekao je Beal.

Kobe Bryant je 22. i 23. ožujka 2007. godine ubacio 60 poena protiv Memphisa odnosno 50 poena protiv New Orleansa. Bio je to kraj povijesne četiri utakmice u nizu u kojima je zabio 50 ili više poena. Međutim, Bryant je dobio sve četiri, a Beal je izgubio obje svoje.

Tako se pridružio Wiltu Chamberlainu, Jamesu Hardenu i Devinu Bookeru kao jedinim igračima koji su zabijali 50 ili više koševa u dvije uzastopne utakmice te ih izgubili. Beal je prvi koji je to napravio dvije večeri zaredom.

Također je postao prvi igrač Wizardsa koji je zabio 50 ili više poena u dvije uzastopne utakmice. Otkako je franšiza vraćena 1997. godine, samo je Michael Jordan zabio 45 poena u dva uzastopna susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!