Košarka

Bender ostao bez poena u porazu Warriorsa, Celticsi slavili kod Trail Blazersa

Petar Jenjić • srijeda, 26.02.2020.
Bender ostao bez poena u porazu Warriorsa, Celticsi slavili kod Trail Blazersa

Mario Hezonja bio je skroman u porazu svojih Portland Trail Blazersa protiv Boston Celticsa, dok je bez poena u porazu od Sacramento Kingsa ostao Dragan Bender...

Na krilima odličnog Jaysona Tatuma, do pobjede su na gostovanju kod Portland Trail Blazersa stigli Boston Celticsi koji su slavili sa 118:106. S 40. pobjedom sezone trenutno su na trećem mjestu Istoka. Vodstvo su preuzeli sredinom prve četvrtine i do kraja ga nisu ispustili. Kako je utakmica odmicala, prednost je sve više rasla, a imali su i 19 poena viška.

Jayson Tatum susret je zaključio s 36 poena i pet skokova, a ubacio je osobni rekord od osam trica. Slijedio ga je Jaylen Brown koji je dodao 24 poena i sedam skokova.

Damian Lillard propustio je sinoćnju utakmicu, a momčad je predvodio C.J. McCollum s 28 poena i deset asistencija, dok je Hassan Whiteside dodao 18 poena i 19 skokova. Mario Hezonja za 14 i pol minuta dodoa je dva poena (1/2 za dva, 0/1 za tricu) i jednu ukradenu loptu.

Do nove pobjede stigli su Sacramento Kingsi koji nisu imali problema na gostovanju kod Golden State Warriorsa. U konačnici su do 24. pobjede stigli rezultatom 112:92. Nijednom tijekom susreta gosti se nisu našli u zaostatku. Nakon prvog poluvremena vodili su s 12 razlike, domaćin se u trećoj četvrtini uspio približiti, ali više od toga nije išlo. Kingsi su u završnici susreta ponovno podebljali prednost.

Najbolji su u pobjedničkim redovima s po 21 poenom bili 'De'Aaron Fox (pet asistencija) i Harrison Barnes, dok je Buddy Hield dodao 19 poena i šest skokova.

Najučinkovitiji po broju poena i skokova kod Warriorsa bio je Marquese Chriss s 21 poenom i deset skokova. Dragan Bender ostao je bez ubačaja (0/4 iz igre), a dodao je pet skokova i jednu asistenciju za nešto više od 24 i pol minute u igri.

NBA:
Portland Trail Blazers - Boston Celtics 106:118
Golden State Warriors - Sacramento Kings 92:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros26.02.2020. u 08:04
    25 minuta - nula koševa?!?!?!? Kako je taj čovjek bio top 10 pick prve runde??? I zaradio je milijune za ništa - samo za priču! Neki ljudi stvarno imaju sreće u životu - nadam se da će to znati cijeniti! Money for nothing!
    tapiros