Nogomet

Kutak za kladioničare: Juventus će slaviti kod Lyona, Celje bi moglo iznenaditi Flensburg

Jan Šneler • srijeda, 26.02.2020.
Kutak za kladioničare: Juventus će slaviti kod Lyona, Celje bi moglo iznenaditi Flensburg

Na sredini smo tjedna, a danas smo se odlučili za tri zanimljiva para. U Ligi prvaka susret osmine finala igraju Real Madrid i Manchester City te Lyon i Juventus, dok će se Flensburg i Celje susresti u posljednjem kolu grupne faze rukometne Lige prvaka...

Real Madrid - Manchester City

Danas je na rasporedu najneizvjesnija utakmica osmine finala Lige prvaka. Radi se o dvije odlične momčadi, napadački vrlo kvalitetne s dosta velikim problemima u obrani. Gotovo je sigurno kako današnji ogled neće donijeti niti jednoj momčadi prolaz.

Vjerojatnije je za očekivati da će se u Manchesteru odlučivati o konačnom pobjedniku ovog sraza. Real nema što izgubiti i oni moraju probati danas doći do prednosti s kojom će otići na uzvrat. S druge strane, Manchester je u nešto povoljnijoj poziciji, nogometno gledano.

Nemaju opterećenje u Premierligi koju neće osvojiti, mogu se koncentrirati isključivo na Ligu prvaka i nastojati doći do europskog naslova. Jasno, u pozadini je i pitanje Uefinu suspenzije koje sigurno opterećuje sve u klubu. S obzirom na sve navedeno, večeras očekujemo neriješen ishod i odluku u uzvratu.

Prognoza: Neriješeno

Koeficijenti (Supersport): Real Madrid @2.90, neriješeno @3.60, Manchester City @2.45

Lyon - Juventus

Dvoboj dviju ekipa koje definitivno ne briljiraju ove sezone, ali u ovom srazu prednost mora ići na stranu Juventusa. Lyon se jako muči ove sezone, naročito u obrambenom dijelu i teško je očekivati da mogu nešto izvući protiv Stare Dame.

Maurizio Sarri njeguje specifičan stil igre i njegove ideje ne nailaze na plodno tlo u momčadi. Problematična je činjenica kako Juventus više ne djeluje toliko ofenzivno kvalitetno kao ranijih sezona.

Ipak, danas njihov udarni napadački trojac mora iskoristiti slabosti Lyonove igre i bez obzira na neke ozljede u sredini terena, talijanski sastav trebao bi se neokrznut vratiti u Torino.

Prognoza: Pobjeda Juventusa

Koeficijenti (Supersport): Lyon @4.40, neriješeno @3.40, Juventus @2.10

Flensburg - Celje

Na rasporedu je posljednje, 14. kolo grupne faze EHF Lige prvaka. Flensburg je osigurao prolaz dalje i vrlo vjerojatno će u osmini finala ići s pete pozicije. Naime, bez obzira na isti broj bodova, Aalborg je bolji u međusobnim ogledima i jedino poraz Danaca uz pozitivan ishod Flensburga, donosi njemačkom sastavu četvrto mjesto.

S druge strane je Celje koje je također više manje sigurno. Remi ili pobjeda im donosi siguran prolaz, a poraz 99% osminu finala. Tek bi pobjeda PPD Zagreba u Parizu značila da Celje ispada. U tom kontekstu jasnije je kako su Celjani motiviraniji, naročito uzimajući u obzir da jako dobro igraju s njemačkim momčadima.

U prvom ogledu u Sloveniji, Flensburg je slavio s minimalnih 25:24. Inače, Flensburg ove sezone igra dosta toplo-hladno. Tijesno su izgubili od PSG-a i dobro parirali Barceloni u gostima, a onda su pak upisali neočekivan poraz doma od Aalborga i umalo izgubili u gostima kod PPD-a. Očekujemo dobru utakmicu i iznenađenje koje će prirediti Celje.

Prognoza: Pobjeda Celja ili neriješen ishod

Koeficijenti: Celje x2 @4.40

Ukupni koeficijent (Supersport): @34.188

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!