Nogomet

Mount o kobne tri minute: 'Koštao nas je manjak koncentracije'

Matej Kačan • srijeda, 26.02.2020.
Mount o kobne tri minute: 'Koštao nas je manjak koncentracije'

Razočaran porazom, ali i pun vjere u pozitivan rezultat u uzvratu bio je mladi ofenzivac Chelseaja, Mason Mount u izjavi za službene stranice kluba nakon poraza od Bayerna...

Jedan od opasnijih igrača Chelseaja u porazu od Bayerna bio je Mason Mount, ali ni on ni njegova aktivnosti nisu bili dovoljni da se nanese ikakva šteta Bayernu i vratima Manuela Neuera. Ovako težak poraz može biti i svojevrsna pouka za mladu momčad kakva je Chelsea.

"Uvijek je teško izgubiti, a pogotovo s 3:0 kod kuće. No mi smo i prije pokazali kako se možemo vraćati tako da se moramo skupiti i pokazati naš karakter kako bi se oporavili u sljedećem susretu."

Chelsea je odolijevao kroz prvi dio te je držao nulu, ali su gosti s ekspresna dva pogotka u tri minute riješili sve sumnje u pitanje pobjednika. Mount ne traži komplicirane razloge za takav rasplet situacije.

"Vjerojatno je to samo manjak koncentracije. Kad izađeš na teren nakon poluvremena se možda malo isključiš, a u Ligi prvaka protivnici iskoriste takve trenutke i sve svoje šanse. Svaka, pa i najmanja pogreška ili manjak koncentracije će biti kažnjeni i to se otprilike nama dogodilo u tom kratkom razdoblju."

Usprkos svemu, igrači moraju vjerovati u preokret. Uzvrat je za tri tjedna, a Chelsea između toga ima i tri ligaške te jednu utakmicu u FA kupu. Raspored svakako nije lagan.

"Moramo ostati pozitivni, sve je u nogometu moguće. Vidjeli smo i 2012. u finalu između ove dvije ekipe da se svašta može dogoditi. S 3:0 nikad ne znaš, moramo otići u Njemačku uzdignutih glava i odigrati najbolje što možemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!