Tenis

Maria Šarapova objavila kraj igračke karijere

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.02.2020.
Maria Šarapova objavila kraj igračke karijere

Osvajačica pet Grand Slam titula, Maria Šarapova, objavila je kraj igračke karijere. Šarapova odlazi u u mirovinu s 32 godine nakon brojnih problema s ozljedama...

Nekadašnji svjetski broj jedan i osvajačica pet Grand Slam titula, Maria Šarapova završila je igračku karijeru. Šarapova je dva puta osvajala Roland Garros te po jednom Australian Open, Wimbledon i US Open, a zbog brojnih problema s ozljedama, odlučila se za odlazak u mirovinu. Nakon isteka suspenzije i povratka tenisu, nije više ponovno došla na najvišu razinu i završila je karijeru.

Šarapova je prvu Grand Slam titulu osvojila 2004. godine kao 17-godišnjakinja u Wimbledonu. Godinu dana kasnije bila je i prva igračica svijeta.

Šarapova je zadnji meč odigrala protiv Donne Vekić u prvom kolu Australian Opena gdje ju je Donna svladala bez većih problema sa 6:3, 6:4.

Karijeru Ruskinje obilježilo je rivalstvo sa Serenom Williams, ali kako je vrijeme prolazilo, imala je sve više problema s ozljedama, uslijedila je i suspenzija zbog korištenja meldonijuma te povratak koji nije naišao na odobravanje dijela igračica.

Zadnji turnir je osvojila u listopadu 2017. godine kada je u kineskom Tianjinu u finalu bila bolja od Arine Sabalenke sa 7:5, 7:6.

Ukupno tijekom karijere osvojila je 36 titula i još 23 puta igrala u finalu. Ima i tri titule u konkurenciji parova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 26.02.2020. u 15:26
    Bilo je i vrijeme bit ce upamcena po histericnom urlikanju na terenu,i naravno dopingu koji joj je i ubrzao kraj karijere.
    Šojka Rugalica