Tenis

Martić: 'Indijci će graditi taktiku na našem drugom igraču, ali to će biti otvoreni mečevi'

Branimir Korać • srijeda, 26.02.2020.
Martić: 'Indijci će graditi taktiku na našem drugom igraču, ali to će biti otvoreni mečevi'

Hrvatska teniska reprezentacija 6. i 7. ožujka u Zagrebu igra protiv Indije kvalifikacijski dvoboj za odlazak na završnicu Davis Cupa u Madridu. Izbornik Vedran Martić već je odredio kandidate koji će predstavljati Hrvatsku u tom susretu.

Pred hrvatskom Davis Cup reprezentacijom je nastup u Davis Cupu protiv Indije, a tim povodom u Zagrebu je održana konferencija za medije na kojoj je izbornik Vedran Martić još jednom potvrdio sastav te istaknuo kako Borne Ćorića nema zbog ozljede.

"Borna Ćorić imao je problema s lijevim zglobom u meču u Riju i kako stvari trenutno stoje, neće igrati s obzirom da mu za oporavak treba sedam do deset dana. Imamo još vremena do ždrijeba i ako bude spreman možda će zaigrati, ali trenutno to nije izgledno. Pozvani su Čilić, Serdarušić, Gojo, Dodig i Pavić. Marin je nažalost jučer izgubio meč koji je trebao dobiti protiv 20. na svijetu, ali nadam se da će biti spreman za Indiju. Indijska momčad dolazi u punom sastavu, Nagal je prvi igrač, imaju Gunneswarana i Ramanathana te dosta dobar par Bopanna/Paes. Meč će biti dosta težak, moramo ga ozbiljno shvatiti i nadam se da ćemo pobijediti uz pomoć publike u Zagrebu", istaknuo je Martić.

Indijci će hvatati priliku protiv drugog hrvatskog igrača, Borne Goje ili Nine Serdarušića te se nadati dobrom rezultatu u paru.

"Izgledi su nam dobri, imamo dva vrhunska igrača u paru. Dodig je malo imao problema sa zglobom, jučer su izgubili protiv Paesa, ali u parovima se ti mečevi često odlučuju u jedan-dva poena i nadam se da će Dodig i Pavić biti spremni svladati indijski par. Pitanje je hoće li Indijci nastupiti u tom paru Bopanna/Paes jer imaju i Ramanathana koji je dobar u paru. Mi ćemo se pripremati za obje varijante. Što se tiče Goje, njihova taktika će biti dobiti drugog igrača, a to će biti kako sada stvari stoje Gojo ili Serdarušić i to će biti otvoren meč, probat ćemo da taj meč ne bude odlučujući."

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić istaknula je kako se intenzivno radi na novom nacionalnom teniskom centru. S Gradom Zagrebom intenzivno se radi na ostvarenju tog cilja.

Bilo je govora i o Fed Cupu gdje Hrvatska nikako ne uspijeva zaigrati u najjačem sastavu i pokrenuti se s dna na kojem se nalazi.

"Sigurno da razgovaramo, Vedran je sada savezni trener i ima nadzor nad svim izbornicima i nakon Davis Cupa pažnju ćemo posvetiti Fed Cupu. Hrvatska ženska reprezentacija po svojim igračicama zaslužuje puno bolji status i mjesto u Svjetskoj skupini."

Martić je dodao: "Bilo bi najbolje da sve igračice igraju, trenutno to nije slučaj, nadam se da ih možemo motivirati za budućnost. Dugo sam radio s Petrom Martić i razgovarao sam s njenom majkom, no ona je imala velikih problema s leđima. Trenutno nije nastupala, još je tu i Donna Vekić i kada bi nastupili u punom sastavu, mogli bi otići gore."

Ulaznice se mogu kupiti u internetskoj prodaji na ulaznice.hr te u agencijama u sustavu Dekoda. Cijena kompleta za oba dana je 70 kuna za prvu te 50 kuna za drugu kategoriju. Cijena ulaznica za jedan dan je 40 kuna prvu te 30 kuna za drugu kategoriju. Početak prvog meča i u petak i u subotu je u 15 sati.

FOTO: HTS/Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!