Nogomet

Zebić zabio u pobjedi Tabora, Baturina donio bod Bravu

Matej Kačan • srijeda, 26.02.2020.
Zebić zabio u pobjedi Tabora, Baturina donio bod Bravu
Foto: Pixsell

Dobru srijedu su imali hrvatski nogometaši na slovenskim travnjacima. Pogotke su u utakmicama za svoje klubove zabijali Mario Zebić te sjajni mladi Roko Baturina...

Sjajan dan za hrvatske nogometaše na radnom stažu u Sloveniji. Hrvatski igrači koji igraju u klubovima donjeg doma slovenske Prve lige donijeli su svojim klubovima prijeko potrebne bodove i tračak sunca u tmurnim sezonama.

Tabor Sežana je došla do ligaške pobjede nakon više od tri mjeseca ako računamo i pauzu. Osmoplasirani klub lige je na svom terenu dočekao sedme Domžale te se 2:1 pobjedom približio svom suparniku na samo tri boda.

Završilo je 2:1, a nije tako izgledalo nakon što je Vujadinović doveo Domžale u vodstvo u 18. minuti susreta. No do poluvremena je tabor izjednačio, a pogodak za 1:1 djelo je bivšeg igrača Varaždina Marija Zebića. Zebić je u 35. minuti lijepo potegao s nekih 18 metara, a lopta se na putu odbila od nekog i prevarila gostujućeg vratara.

Konačni rezultat i vrijedna tri boda za Tabor je donio Stevanović u 74. minuti susreta. Zebić je odigrao čitav susret u veznom redu domaće ekipe.

Sa sjajnom formom po dolasku u Bravo nastavlja i Roko Baturina. Mlada nada Dinama je u svom debiju zabila Aluminiju, a na gostovanju kod četvrtoplasiranog Celja je Baturina krenuo od prve te je s golom i asistencijom donio vrijedan bod svojoj ekipi.

Završilo je 2:2, a Baturina je Bravo doveo u vodstvo iz kornera u 10. minuti. Izjednačio je Benedečić u 24., a 1:2 je postavio Ogrinec na asistenciju mladog Hrvata. Nije uspio Bravo otići sa sva tri boda jer je u 69. po drugi put izjednačenje donio Vizinger.

Baturina je odigrao svih 90 minuta, a Bravo je stigao do 21. boda te ima čak 13 više od posljednjeg Rudara.

Slovenija, Prva liga, 22. kolo:
Celje - Bravo 2:2
Tabor - Domžale 2:1

FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!