Nogomet

Rangersi prošli u osminu finala Europske lige pobjedom i u drugom susretu protiv Brage

Branimir Korać • srijeda, 26.02.2020.
Rangersi prošli u osminu finala Europske lige pobjedom i u drugom susretu protiv Brage

Borna Barišić i Nikola Katić s Rangersima će igrati u osmini finala Europske lige. Protiv Brage su upisali obje pobjede, nakon 3:2 u Glasgowu, slavili su i u Portugalu s 1:0...

Da je netko nakon sat vremena dvoboja u Glasgowu rekao kako će Rangersi proći Bragu s dvije pobjede, teško bi mu povjerovali. Naime Rangersi su u prvom susretu do 67. minute gubili 2:0, ali su u završnici s dva gola Hagija i jednim Ariba uspjeli doći do preokreta i pobjede 3:2.

Takva završnica susreta nakrcala je Gerardovu momčad samopouzdanjem i u uzvratu je odigrala pametno i kvalitetno. U Portugalu je slavila s 1:0 u susretu u kojem su se Rangersi pametno branili, ali i bili opasni prema naprijed.

U zanimljivom dvoboju mogli su i trebali Rangersi povesti već u 45. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, Melo da Silva nespretno je igrao rukom u svom kaznenom prostoru i opravdano je pokazano na 11 metara. Kazneni udarac izveo je Hagi, nije čak niti pucao tako loše, ali Matheus je odlično obranio njegov pokušaj.

Ipak Rangersi su u drugom poluvremenu uspjeli doći do pogotka koji im je na kraju donio i drugu pobjedu. U 61. minuti Hagi je sjajnom dugačkom loptom pronašao Kenta koji bježi obrani i dolaze pred vratara te zabija za pobjedu.

Borna Barišić vratio se nakon ozljede i odigrao svih 90 minuta dok je Nikola Katić ostao na klupi cijelu utakmicu.

Europska liga, šesnaestina finala:
Braga - Rangers 0:1 (2:3)

Sporting Braga - Rangers Rezultati uživo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!