Nogomet

Guardiola: 'Ako itko može ovo okrenuti, onda je to Real'

Matej Kačan • srijeda, 26.02.2020.
Guardiola: 'Ako itko može ovo okrenuti, onda je to Real'

Nakon velikog preokreta i pobjede u Madridu je trener Cityja Josep Guardiola bio vidno zadovoljan, ali je i upozoravao na opasnost preokreta u uzvratu...

City je sjajnim brzopoteznim preokretom došao do vodstva pred uzvrat na svom terenu. Real je vodio, ali se sve brzo raspalo. Pep Guardiola je dao svoj sud o utakmici u kojem je naglasak stavio na upozorenje pred uzvrat.

"Došli smo pokušati uzeti pobjedu i uspjeli smo. No ovo je samo prvi dio, prvo poluvrijeme. Ako postoji ekipa koja može okrenuti ovakvu situaciju, onda je to ovaj Real Madrid", oprezan je bio Guardiola koji je Cityju donio prvu pobjedu protiv Real Madrida u Ligi prvaka.

Tijek utakmice je bio pomalo čudan pa su ekipe zabijale u razdobljima igre kad bi igrale slabije. Toga je svjestan i španjolski stručnjak koji je i sam to istaknuo.

"Kad smo mi bili bolji smo primili pogodak. kad su oni bili bolji, primili su pogodak. To vam je nogomet. Sjećam se četvrtfinala prije par godina kad smo na Anfieldu bili mnogo bolji, igrali smo sjajno, ali su oni dali golove iz svih svojih udaraca u okvir gola."

Veliki udarac za ambicije Cityja bila je ozljeda Ayremica Laportea koji je već bio dugo ozlijeđen, a vrlo je važan u Guardiolinoj koncepciji koja traži visoku razinu distribucije i tehnike na stoperskim pozicijama.

"Bilo je to vrlo zahtjevno za njega nakon pet mjeseci ozljede u ovoj situaciji. Fernandinho je ušao te je igrao sjajno. Vrlo sam ponosan na njega. Ovo nije gotovo. Možemo uživati u trenutku, ali već u nedjelju imamo finale te moramo nastaviti i s Premier ligom te se pripremiti za uzvrati protiv Reala."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!