Nogomet

De Bruyne: 'Izdržali smo oluju, ovo je jako dobar početak'

Matej Kačan • četvrtak, 27.02.2020.
De Bruyne: 'Izdržali smo oluju, ovo je jako dobar početak'

Igrač Manchester Cityja i dvostruki strijelac u Madridu Kevin de Bruyne je bio zadovoljan pobjedom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka...

Sjajne partije Kevina de Bruynea nisu više nikakva novost. Belgijski virtuoz još je jednom pokazao svu raskoš svog talenta i znanja te je s pogotkom i asistencijom bio najvažniji čovjek u preokretu Cityja na Santiago Bernabeuu. Naravno da je sam de Bruyne bio vrlo zadovoljan pobjedom.

"Ovo je jako dobar početak. Bilo nam je teško i nismo bili dobri u prvih 15 minuta, ali moraš proći kroz takvu oluju. Bilo je to izjednačeno prvo poluvrijeme, ali smo u drugo krenuli mnogo bolje. Njihov gol nas je presjekao u baš lošem trenutku dok smo dominirali. Naš odgovor na to je bio briljantan, Jesus je zabio prekrasan gol."

Upravo je De Bruyneova asistencija pripremila Jesusov gol pa je Belgijac dao dvostruki obol pobjedi uz gol iz jedanaesterca. De Bruyne je iskomentirao i taktička iznenađenja koja Pep Guardiola priprema protivnicima, ali i svojim igračima.

"U četiri godine s Pepom smo naučili da nekad zna iznenaditi. Ponekad igračima ne kaže što im je činiti sve do same utakmice. Bilo je dobrih i lošijih trenutaka, ali to je tako u ovako jakim utakmicama. Nekad se mučiš."

Liga prvaka je svakako prioritet pošto je Liverpool pobjegao u Premier ligi, ali to nisu jedine obveze. De Bruyne je svjestan da slijedi nekoliko tjedana koji su odlučujući za sezonu.

"Tek smo na pola puta. Imamo važnu domaću utakmicu za tri tjedna. No prvo se moramo oporaviti za finale u nedjelju", zaključio je De Bruyne o nedjeljnom finalu Carabao kupa protiv Aston Ville.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!