Tenis

Monfils, Đoković i Tsitsipas očekivano do polufinala, iznenadio Daniel Evans

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.02.2020.
Monfils, Đoković i Tsitsipas  očekivano do polufinala, iznenadio Daniel Evans

Poznati su svi sudionici polufinala turnira u Dubaiju. U četvrtfinalu očekivano su do pobjede došli Gael Monfils, Novak Đoković i Stefanos Tsitsipas dok je iznenadio Daniel Evans...

Treći nositelj turnira u Dubaiju Gael Monfils prošao je u polufinale. U francuskom dvoboju imao je lagan posao protiv Richarda Gasqueta kojeg je potpuno nadigrao i svladao s dva puta po 6:3. U cijelom meču Gasquet je imao jednu break loptu i realizirao ju je, ali zato je Monfils imao čak 19 i realizirao četiri. Gasquet je do tog breaka stigao u drugom setu kod 5:1, ali Monfils je nakon toga rutinski dovršio posao.

Novak Đoković nastavlja sa sjajnim nastupima, a novu pobjedu upisao je protiv Karena Hačanova kojeg je nadigrao s dva puta po 6:2. Rutinski odrađen posao za tek nešto više od sat vremena i potvrda sjajne Đokovićeve forme ove godine.

Šesti nositelj Andrej Rubljov završio je s nastupom neočekivanim porazom od Daniela Evansa. Evans je slavio u dva seta nakon što je u drugom setu spasio dvije set lopte. Rubljov je dosta toga propustio, ali i Evans se nudio da bi na kraju ipak Britanac slavio.

Stefanos Tsitsipas jedini je trebao za prolaz tri seta. Prvi je izgubio protiv Jan-Lennarda Struffa sa 6:4, ali nakon toga podignuo je kvalitetu igre na svom servisu i dobio naredna dva seta.

ATP Dubai, četvrtfinale:
Gael Monfils (Francuska, 3) - Richard Gasquet (Francuska) 6:3, 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Karen Hačanov (Rusija, 7) 6:2, 6:3
Daniel Evans (Velika Britanija) - Andrej Rubljov (Rusija, 6) 6:2, 7:6(9)
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) - Jan-Lennard Struff (Njemačka) 4:6, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!