Tenis

Barty rutinski u polufinale Dohe, Kuznjecova izbacila Bencic

Jan Šneler • četvrtak, 27.02.2020.
Barty rutinski u polufinale Dohe, Kuznjecova izbacila Bencic

Kompletirano je četvrtfinale WTA turnira u Dohi, a u njemu smo ostali bez četvrte nositeljice Belinde Bencic...

Iako je većina favoritkinja izborila plasman u polufinale WTA turnira u Dohi, među četiri najbolje nije se plasirala četvrta nositeljica Belinda Bencic. S druge strane, prva nositeljica Ashleigh Barty bila je koncentrirana u ključnim trenucima.

Bencic je nakon dva seta i nešto malo više od sat i pol meča poražena od Svetlane Kuznjecove. Ruskinja je slavila sa 6:4 u oba seta, a na meču je imala čak 12 break lopti. U prvom setu vršila je konstantni pritisak i konačno uspjela slomiti Švicarku u devetom gemu.

U nastavku je imala nešto teži posao jer je Bencic uspjela doći do jednog breaka, ali veliko vodstvo Ruskinja nije propustila i prilično mirno je privela meč kraju.

Barty je s druge strane trebalo malo manje od dva sata da svlada 11. nositeljicu Garbine Muguruzu. Prvi set bio je prikaz sjajne igre Australke koja je povela sa 6:1. U nastavku se Španjolka probudila, imala nakratko i break prednosti, ali je uspjela izjednačiti u setovima tek u tie-breaku.

Očekivao se nešto neizvjesniji treći set, ali Barty je bila prilično mirna i sigurna u sebe. Tri puta je oduzimala servis protivnici i premda se Muguruza nakratko vratila u petom gemu, pomoći više nije bilo te je Australka uzela treći set sa 6:2.

Petra Kvitova je nakon dva tie-breaka slavila protiv Ons Jabeur. Meč je bio vrlo dinamičan i Čehinja nije imala lagan posao. Vodila je u prvom setu s 4:1 i imala servis, a također je imala i priliku za set kod vodstva 6:5 i servisa. Ništa od toga nije uspjela te je tek u 13. igri uspjela doći do vodstva.

Iako iscrpljena i razočarana, Tunižanka je povela u drugom setu, imala čak i vodstvo od 6:5 te dvije set lopte, ali sada se Kvitova izvukla te ponovno bila bolja u tie-breaku.

Arina Sabalenka je izgubila prvi set od Saisai Zheng, no u naredna dva pokazala je svoju kvalitetu. Prvo je u tie-breaku došla do izjednačenja, da bi u posljednjem setu preokrenula rani break Zheng i sa 6:3 ušla u polufinale.

WTA Doha, četvrtfinale:
Saisai Zheng (KIN) - Arina Sabalenka (BJE, 9) 6:3 (2)6:7 3:6
Svetlana Kuznjecova (RUS) - Belinda Bencic (ŠVI, 4) 6:4 6:4
Ons Jabeur (TUN) - Petra Kvitova (ČEŠ, 8) (2)6:7 (4)6:7
Ashleigh Barty (AUS, 1) - Garbine Muguruza (ŠPA, 11) 6:1 (4)6:7 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!