Košarka

Bender jedini Hrvat u akciji, njegovi Warriorsi teško stradali protiv Lakersa

Branimir Korać • petak, 28.02.2020.
Bender jedini Hrvat u akciji, njegovi Warriorsi teško stradali protiv Lakersa

Samo četiri susreta bila su noćas na NBA programu, a iznenađenja nije bilo. Favoriti su upisali očekivane pobjede. Jedini od Hrvata koji je imao minutažu bio je Dragan Bender...

Los Angeles Lakersi upisali su vrlo uvjerljivu pobjedu protiv Golden State Warriorsa koje su svladali sa 116:86. Ovako visoka pobjeda ostvarena je u drugom poluvremenu koje je otišlo na stranu Lakersa s čak 62:34.

U ovom susretu ujedno je i jedini Hrvat nastupio u noćašnjem dijelu programa. Dragan Bender je kod Warriorsa krenuo u startnoj petorci i igrao 22 minute. Imao bi zasigurno i veću minutažu, no mučile su ga osobne pogreške. Za to vrijeme Bender je upisao četiri poena (2/4 za dva, 0/2 za tri), uhvatio četiri skoka, ukrao dvije lopte i podijelio jednu asistenciju.

Inače Lakersi nisu imali na raspolaganju LeBrona Jamesa, a posao im je bio dodatno olakšan nakon što je već u drugoj četvrtini isključen Draymond Green zbog dvije tehničke pogreške.

Anthony Davis predvodio je Lakerse s 23 poena i šest skokova, a Kyle Kuzma dodao je 18 poena. Kod poraženih Eric Paschall ubacio je 23 poena, a Jordan Poole 16 poena uz osam asistencija.

Oklahoma City Thunder stigao je do pete uzastopne pobjede i nastavio je s odličnim igrama što je malo tko predviđao nakon egzodusa zvijezda ovog ljeta. No Thunder se ipak presložio i izgleda dosta dobro. Protiv Kingsa je slavio iako je u trećoj dionici zaostajao čak 19 poena, no odradio je odličan posao i stigao do preokreta.

Danilo Gallinari predvodio je Thunder s 24 poena i šest skokova, a Shai Gilgeous-Alexander dodao je 20 poena. Kod gostiju Harrison Barnes završio je s 21 poenom i pet asistencija, Harry Giles dodao je 19 poena i osam skokova, a Alex Len 11 poena i 11 skokova.

Ozljedama osakaćeni Blazersi teško su poraženi od Indiana Pacersa sa 106:100 u susretu u kojem su se hrabro držali do samog kraja. Međutim nedostajali su poeni prevažnih igrača predvođenih Damianom Lillardom i za Portland je već dobra vijest što su se ovi preostali igrači toliko dugo držali u egalu protiv dobrih Pacersa.

Domantas Sabonis predvodio je domaćina s 20 poena i 11 skokova, Malcolm Brogdon dodao je 17 poena, osam asistencija i šest skokova, a Myles Turner 14 poena i deset skokova. Kod gostiju CJ McCollum završio je s 28 poena i osam asistencija dok je Gary Trent dodao 20 poena i pet skokova, a Hassan Whiteside 18 poena i 16 skokova. Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Philadelphia 76ersi bez Joela Embiida i Bena Simmonsa slavili su svejedno protiv New York Knicksa. Upisali su pobjedu 115:106, a Knicksi su propustili priliku napraviti nešto više u ovom dvoboju već u prvom poluvremenu kada su ušli u visok zaostatak.

Tobias Harris predvodio je Philadelphiju s 34 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Shake Milton dodao je 19 poena. Kod Knicksa Julius Randle ubacio je 30 poena uz deset skokova i pet asistencija dok je Elfrid Payton završio s 18 poena, 12 asistencija i šest skokova.

NBA:
Golden State Warriors - LA Lakers 86:116
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 112:108
Indiana Pacers - Portland Trail Blazers 106:100
Philadelphia 76ers - New York Knicks 115:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros28.02.2020. u 11:47
    Bender je dobio preko 40 minuta u zadnje dvije utakmice i za to vrijeme zabio 4 poena!!! Čovjek igra "na žeton" - dakle ima ugovor na 10 dana. Jednostavno nema kvalitetu za NBA. Sada će ga uzeti Maccabi ili tamo neki klub iz Belgije, a za godinu, dvije će igrati u Splitu i neće imati... [više na forumu]
    tapiros