Tenis

Đoković spašavao meč lopte, Monfils nikad bliže pobjedi

Mihaela Bradovski • subota, 29.02.2020.
Đoković spašavao meč lopte, Monfils nikad bliže pobjedi

Novak Đoković i Stefanos Tsitsipas, prvi i drugi nositelj u Dubaiju, sučelit će se u finalu. Teži posao u polufinalu imao je Đoković...

Odličan polufinalni dan u Dubaiju, ne toliko zbog prvog polufinala u kojem je Stefanos Tsitsipas lakoćom svladao Daniela Evansa, koliko zbog drugog polufinala u kojem je Novak Đoković hodao po rubu ponora pa velikim preokretom svladao Gaela Monfilsa.

Bio je to sjajan meč, a Monfils nikada nije bio bliži pobjedi protiv Đokovića. Bio im je to 19. međusobni dvoboj i 19. pobjeda Đokovića. Ovdje je Monfils imao tri vezane meč lopte koje nije iskoristio i nakon toga uslijedila je kazna. Đoković je podignuo razinu igre, Monfils je psihički potpuno pao i treći set bio je jednostavan za Đokovića.

Prvi uopće nije. Tu je sve prolazilo u znaku Monfilsa koji je igrao vrhunski tenis i za to je i nagrađen. Dobio je set lakoćom sa 6:2, imao je šest break lopti, dvije je iskoristio, a Đoković nije imao nijednu.

Ključni trenuci meča događali su se u tie-breaku drugog seta. Tu je Đoković gubio 6:3, Monfils ima tri meč lopti, ali srpski tenisač sve je okrenuo i s 10:8 izborio treći set. U njemu je Monfils poveo s 1:0 pa do kraja meča ostao bez ijednog novog gema uz samo šest poena ukupno.

Stefanos Tsitsipas bit će Novakov protivnik u finalu, a Grk ima nemalu prednost u tome što je igrao prvi meč dana i to je na terenu proveo 70 minuta kraće od Đokovića. Tsitsipas se prošetao do pobjede protiv Evansa.

Dubai, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Gael Monfils (Francuska, 3) 2:6, 7:6(8), 6:1
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 2) - Daniel Evans (Velika Britanija) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!