Košarka

Pomor favorita u 18. kolu Prve muške košarkaške lige

Matej Kačan • subota, 29.02.2020.
Pomor favorita u 18. kolu Prve muške košarkaške lige

Pet susreta je donijelo 18. kolo Prve muške košarkaške lige, a kolo u obilježili porazi vodećih ekipa u gostujućim utakmicama na splitskom području...

Dan u Prvom muškoj ligi su otvorili mladići iz AKK Universitasa koji su kod kuće u Splitu slavili s 97:91 protiv Cedevite Junior nakon produžetka. Vodio je Universitas kroz gotovo cijeli susret, ali je Cedevita s 32:19 u posljednjoj dionici došla do izjednačenja.

No u produžetku su Splićani s 15:9 ipak došli do prednosti i osme pobjede u 18 kola. Pobjednike je s 32 poena i 11 asistencija vodio sjajni Bruno Rebić, a 20 je dodao Viktor Šarić. Kod poraženih je David Ušić zabio 31 uz 11 skokova, ali nije bilo dovoljno.

Dvostruka nesreća za Cedevitu jest ta da je Omiš s 81:76 svladao druge Jazine te je tako preskočio Cedevitu na trećem mjestu ljestvice. Vodile su Jazine nakon prve dionice s 29:22, ali je Omiš do poluvremena okrenuo sjajnom obranom u drugoj četvrtini, a prednost je narasla do konačnih 81:76.

27 poena je kod pobjednika ubacio Ivan Mimica, a Luka Petrašić je zabio 19. Jazine su dobro raspodijelile poene među četiri igrača, a prednjačio je Stipe Krstanović s 19 poena uz po sedam skokova i asistencija.

Iz sredine je na isti omjer kao i Cedevita skočila i Ribola Kaštela koja je sjajnom četvrtom dionicom svladala drugoplasirani Bosco i ostavila Jazine na vrhu lige. Bosco je odigrao sjajnu drugu dionicu kojom je preuzeo vodstvo nakon boljeg početka Kaštela, ali je do posljednje dionice ostao egal.

No u zadnjih deset minuta se pale napadački motori domaćina koji u tih 10 minuta ubacuje 36 poena te dolazi do slavlja od 96:88. 23 poena je kod domaćina ubacio Marin Vručinić, dok je goste s 27 poena vodio Hrvoje Puljko uz 25 Marina Zrnića, ali i bez pomoći ostalih.

Status favorita je u Sutinskim vrelima opravdao Rudeš koji je uvjerljivo svladao Sesvete. Sve je bilo jasno nakon druge četvrtine koju je domaćin dobio s 28:14, a na kraju je na semaforu stajalo 86:73. Prvo ime domaćina je s 26 poena i 12 skokova bio Ivan Nakić-Vojnović.

Posljednji susret dana je ponudio tijesan rezultat i svojevrsnu egal završnicu. Nakon što je Samobor krenuo u utakmicu s uvjerljivih 26:14 je Pula sve nadoknadila te se u posljednjih deset minuta ušlo s minimalnim vodstvom Pule. Nakon egala i nešto bolje igre domaćina Samobor je ipak do posljednje minute uspio sagraditi vodstvo od četiri poena što je bilo dovoljno za pobjedu od 87:80.

Lovro Mandalinić je bio sjajan s 34 poena kod Samobora, a 16 je dodao Bruno Levanić. Kod Pule je 21 ubacio kapetan Kristijan Andabaka uz nekoliko podjednakih suigrača, ali nije bilo dovoljno.

Prva muška liga, 18. kolo:
Universitas - Cedevita Junior 97:91
Omiš Čagalj Tours - Jazine Arbanasi 81:76
Ribola Kaštela - Bosco 96:88
Rudeš - Sesvete 86:73
Samobor - Pula 1981 87:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!