Košarka

Knicksi napokon pobijedili nakon 20 dana, u New Yorku pali Bullsi

Matej Kačan • nedjelja, 01.03.2020.
Knicksi napokon pobijedili nakon 20 dana, u New Yorku pali Bullsi

U ranijem terminu NBA subote su dvoboj u Madison Square Gardenu odigrali New York Knicksi i Chicago Bullsi. Domaćini su slavili sa 125:115 te su tako prekinuli niz od šest poraza...

Po prvi put nakon 9. veljače i pobjede nad Pistonsima su New York Knicksi pobijedili u NBA susretu. Nesretnici na kojima se niz prelomio bili su Chicago Bullsi koji su u Madison Square Gardenu izgubili utakmicu ekipa koje su devedesetih tvorile jedno od najvećih istočnih rivalstava.

Stvari sada stoje drukčije pa su i Knicksi i Bullsi van slike doigravanja, a u ranijem susretu NBA nedjelje su Knicksi ipak bili bolji kroz gotovo cijeli susret. Nakon tijesne prve četvrtine koja je završila s 31:25 za Knickse Bullsi su bolje krenuli u drugu dionicu.

Jednu su seriju napravili Coby White, Adam Mokoka i Ryan Arcidiacono pa 31:25 postaje 43:41 za Bullse na polovici druge četvrtine. No krajem poluvremena su svojom serijom odgovorili Moe Harkless i R.J. Barrett te je do poluvremena već 66:53.

Nakon 4:0 na početku treće dionice je maksimalnih 17 poena prednosti za New York, ali se Chicago preko LaVinea i Gafforda ekspresno vraća u egal na 77:74. Od tog trenutka do same završnice se susret pretvara u igru mačke i miša u kojoj Knicksi bježe na sedam ili osam poena prednosti, a Bullsi smanjuju na tri-četiri.

Tako se igralo sve do posljednje tri minute u kojima Randle i Harkless rade novu seriju Knicksa za bijeg na 119:107 što je bilo dovoljno lako za održati i privesti kraju do konačnih 125:115.

Mitchell Robinson je zabio 23 kod Knicksa uz 10 skokova, dok je Randle ubacivao ključne poene i stigao do 20, a 19 je dodao Barrett. Harkless je zabio tek devet, ali su ti poeni bili raspoređeni u dvije ključne serije za pobjednike.

Zach LaVine je zabio 26 uz sedam dodavanja kod Bullsa, a 22 je dodao White. Obje ekipe još drže teoretske šanse za doigravanje, ali trenutno osmi Netsi bježe Bullsima za šest pobjeda, dok Knicksima nedostaje osam pobjeda do osmog mjesta.

NBA subota:
NY Knicks - Chicago Bulls 125:115

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros01.03.2020. u 10:48
    Ovo je bilo dobro od Bendera. Po asistima se vidi da kuži košarku, ne kao Jokić ali ... dobra utakmica. Definitivno će dobiti još prilika, ali opet nekako ne vjerujem da će uspjeti.
    tapiros