Košarka

Dragan Bender odigrao svoju najbolju utakmicu baš protiv Phoenix Sunsa

Branimir Korać • nedjelja, 01.03.2020.
Dragan Bender odigrao svoju najbolju utakmicu baš protiv Phoenix Sunsa

Golden State Warriorsi upisali su visoku pobjedu u gostima kod Phoenix Sunsa, a odličan posao odradio je Dragan Bender. Podsjećamo, Sunsi su ga uzeli na Draftu, nakon određenog vremena su odlučili da ga ipak neće zadržati, a Bender sada traži priliku za ostanak u ligi. Možda si ju je kupio upravo protiv momčadi koja ga je i dovela u ligu...

Dragan Bender dobio je priliku za povratak u Phoenix i dvoranu franšize koja ga je i izabrala na NBA draftu, međutim Sunsi su mu stajali na suprotnoj strani. Iako je u Warriorsima na desetodnevnom ugovoru, odigrao je vrlo dobru utakmicu, pokazao raznovrsnost i pomogao Golden Stateu na putu do pobjede.

Sunsi su poraženi 115:99, a bitnu ulogu u svemu tome odigrali su Bender i Marquese Chriss, dvojac koji je najraniji dio karijere proveo u Sunsima, od kojih se puno očekivalo, a Sunsi su ih se na kraju riješili.

Za Warriorse je ovo eksperimentalna sezona, Steve Kerr isprobava igrače koji bi mogli pomoći jednom kada se momčad kompletira u budućnosti. Dragan Bender ovim nastupom vjerojatno je kupio još jedan desetodnevni ugovor i nastavak probe.

Sunsi imaju svo pravo na nezadovoljstvo, nisu preživjeli "osvetnički pohod" Bendera i Chrissa koji su s podsmjehom ispraćeni iz Arizone, a sada su pokazali što mogu.

Golden State je u Phoenixu prekinuo niz od osam uzastopnih poraza, a do pobjede je stigao zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu i unatoč jako lošem otvaranju utakmice. Početkom druge četvrtine Sunsi su vodili čak 18 koševa razlike, 46:28, ali Warriorsi su sve to okrenuli i na kraju slavili s plus 16, 115:99.

Eric Paschall predvodio je Golden State s 25 poena, Damion Lee dodao je 20 poena, osam asistencija i pet skokova, a Bender je za 31 minutu upisao 13 poena (2/4 za dva, 3/6 za tri) uz devet skokova, četiri asistencije i tri blokade.

Kod Sunsa Devin Booker upisao je 21 poen, Deandre Ayton 20 poena uz devet skokova, a Dario Šarić za 28 minuta 11 poena (4/6 za dva, 0/2 za tri, 3/4 slobodna) uz devet skokova i tri asistencije.

NBA
Phoenix Suns - Golden State Warriors 99:115

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!