Košarka

Hezonji s Blazersima novi poraz, Rocketsi slavili u produžetku u Bostonu

Branimir Korać • nedjelja, 01.03.2020.
Hezonji s Blazersima novi poraz, Rocketsi slavili u produžetku u Bostonu

Osim dvoboja između Phoenixa i Golden Statea, noćas je u akciji bio i Mario Hezonja s Portland Trail Blazersima, te upisao novi poraz. U utakmici večeri Rocketsi su slavili u produžetku u Bostonu...

Portland Trail Blazersi sa silnim problemima s ozljedama muče se i pobjede su rijetkost. Izgubili su i u Atlanti kod domaćina koji je tricama Collinsa i Huntera pobjegao na plus 16 i riješio pitanje pobjednika.

Trae Young završio je susret s 25 poena i 15 asistencija dok je 24 poena i deset skokova dodao John Collins. Kod poraženih CJ McCollum ubacio je 35 poena uz po pet skokova i asistencija, a Hassan Whiteside dodao je 21 poen i 13 skokova-

Mario Hezonja za 13 minuta ubacio je osam poena (4/4 za dva, 0/1 za tri) uz četiri skoka i dvije asistencije.

Tijesan dvoboj odigran je na Floridi gdje je Miami stigao do pobjede protiv Brooklyna. Bio je to dvoboj u kojem je Heat tražio pobjedu pod svaku cijenu kako bi na pozitivan način zaključio mjesec.

Koš odluke u završnici je ubacio Goran Dragić koji je odigrao vrlo kvalitetno i upisao 19 poena i deset asistencija. Netsi su se pomirili s činjenicom da će sezonu završiti bez prve dvije zvijezde momčadi, za Kevina Duranta to se znalo i prije sezone, a pridružio mu se i Kyrie Irving.

Bez njih ulogu prve napadačke opcije preuzeo je Spencer Dinwiddie, samoprozvani najbolji playmaker lige koji je ovdje ubacio 25 poena uz 12 asistencija.

Ante Žižić nije dobio minutažu u porazu Cavsa protiv Pacersa sa 113:104. Iako nije bilo Tristana Thompsona, Žižić je ostao bez nastupa. Andre Drummond s 27 poena i 13 skokova odradio je odličan posao, a kada je odmarao, ulazio je Larry Nance. Kod Pacersa TJ Warren skupio je 30 poena.

Grizzliesi su iznenadili i svladali Lakerse 105:88 u susretu u kojem su ih ugušili obranom i zasluženo slavili. Mogao bi to biti par prve runde doigravanja, a Memphis je vidio da može. Još jednom je slavio na krilima Ja Moranta koji je upisao 27 poena uz 14 asistencija te mu se pridodao i Jonas Valančiunas s 22 poena i 20 skokova.

Boston Celticsi tricom Jaylena Browna sa sirenom izborili su produžetak, ali tamo nisu uspjeli slaviti protiv Houston Rocketsa. Upisali su poraz 111:110, a nisu slavili iako su usporili Jamesa Hardena.

Problem je što nisu isto napravili i s Russellom Westbrookom koji je odradio veliku utakmicu i upisao 41 poen uz osam skokova. Kod Celticsa Jayson Tatum završio je s 32 poena, a i ovaj susret propustio je Kemba Walker.

NBA:
Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 129:117
Miami Heat - Brooklyn Nets 116:113
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 104:113
Memphis Grizzlies - LA Lakers 105:88
Boston Celtics - Houston Rockets 110:111 produžetak
San Antonio Spurs - Orlando Magic 114:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!